10 tapaa, miten Rakkautta vain -elokuva olisi erilainen nykypäivänä

Jos yli kymmenen vuotta sitten julkaistu elokuva saisi ensi-iltansa nykypäivänä, se olisi paikoin hyvinkin erilainen.

Brittiläinen romattinen komedia Rakkautta vain on nykyisin yksi niistä elokuvista, jota esitetään aina joulun aikaan. Tänä vuonna se teki jopa paluun elokuvateattereihin, kun Finnkino esitti sen kuukauden klassikkona joulukuun puolivälissä.

Tänä jouluna Rakkautta vain näytetään jouluaattona TV5:llä kello 17:45 sekä joulupäivänä samalla kanavalla kello 12:15. Alun perin vuonna 2003 julkaistu elokuva kertoo kymmenen keskeisen hahmon elämästä joulua edeltävien viiden viikon aikana, ja hahmojen väliltä löytyy erilaisia kytköksiä toisiinsa.

Jos Rakkautta vain julkaistaisiin nykypäivänä, olisi se kuitenkin erilainen: osa kohtauksista muuttuisi, osaa ei tapahtuisi lainkaan. Cosmopolitan on käynyt läpi elokuvaa ja listannut 18 tapaa, miten elokuva olisi nykyaikana erilainen ja poimimme joukosta alle kymmenen esimerkkiä:

1. Tunteet paljastavat kortit jäisivät pois

Markilla (Andrew Lincoln) on tunteita parhaan ystävänsä tuoretta vaimoa Julietia (Keira Knightley) kohtaan ja hän tunnustaa tunteensa kirjoittamalla niistä isoille korteille ja näyttämällä ne Julietille jouluaattoiltana. Jos elokuva sijoittuisi nykypäivään, Mark paljastaisi tunteensa Snapchatin avulla. Voit katsoa elokuvan kohtauksen täällä.

2. Rokkarilegendan comeback

Billy Mack (Bill Nighy) äänittää klassikkohitistä jouluversion ja koettaa palata sillä suosion huipulle. Nykyisin rokkarilegenda joutuisi turvautumaan yrityksiin saada Facebook-video viraaliksi.

3. Uskottomuus julki erilaisella tavalla

Karen (Emma Thompson) löytää miehensä Harryn (Alan Rickman) ostaman kaulakorun, jonka luulee olevan hänelle, mutta jouluna paljastuu, ettei näin ole. Nykypäivänä Harryn uskottomuus olisi paljastunut väärän lahjan sijaan tekstiviestillä. Voit katsoa elokuvan liikuttavan kohtauksen täällä.

4. Tunteista vihjailua somessa

Sam (Thomas Sangster) olisi vihjaillut ihastumisesaan kuukausien ajan sosiaalisen median avulla tykkäämällä kaikisa Joannan (Olivia Olson) kuvista sen sijaan, että olisi vain salannut ne ja ollut murheissaan.

5. Sovellus kielimuurin murtajana

Esimerkiksi Duolingo olisi voinut olla iso apu Jamielle (Colin Firth) ja hän olisi alkanut sen avulla opetella portugalia heti Aurélian (Lúcia Moniz) tavattuaan.

6. Pääministeri ei koputtelisi asukkaiden ovien takana

Ainakaan kaikessa rauhassa, kuten David (Hugh Grant) tekee. Sen sijaan kaikki kaupungin paparazzit olisivat hänen perässään.

7. Paljastavaa häävideota ei olisi löydetty

Juliet ei koskaan löytäisi Markin kuvaamaa häävideota, joka on keskittynyt vain Julietiin, koska kuvattu materiaali olisi tietokoneen uumenissa, ei VHS:nä.

8. Ei juoksua lentokentän läpi tytön perässä

Turvatoimet lentokentillä ovat vain tiukentuneet, joten Sam ei pystyisi mitenkään juoksemaan Joannan perään lentokentällä turvatarkastusten ja vartijoiden ohi.

9. Tietokone pelastaisi tekeillä olevan kirjan

Jamie on kirjoituskoneella kirjoittanut uutta kirjaansa, mutta jo valmiit sivut lentävät järveen, kun Aurélia nostaa mukin pois niiden päältä. Tätä kohtausta ei kuitenkaan olisi tapahtunut nykypäivänä, sillä Jamie olisi kirjoittanut tietokoneella – katso elokuvan kohtaus täällä.

10. Kouluesityksestä viraalivideon tähdeksi

Koulun joulujuhlassa oppilaat soittavat All I Want for Christmas Is You -jouluhittiä, jota Joanna laulaa. Nykypäivänä siitä olisi kuvattu video, josta tulisi viraalihitti ja Joanna pääsisi muun muassa Ellen DeGeneresin ohjelmaan ja hänestä tulisi tunnettu.

Voit lukea lisää eroavaisuuksia täällä. Artikkelin yltä sen sijaan voit katsoa Rakkautta vain -elokuvan trailerin.

Lähde: Cosmopolitan


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.