Nämä vinkit voivat helpottaa vointia ja tehdä olosta mukavamman, kun kuukautiskivut kiusaavat.

Kuukautisten aiheuttamat oireet vaihtelevat naisten välillä suuresti. Osa naisista ei huomaa juuri minkäänlaisia oireita, kun taas joillakin krampit voivat olla jopa lamaannuttavia (jos kuukautiskivut ovat todella voimakkaat, kannattaa selvittää, voiko taustalla olla endometrioosi).

Oloa voi koettaa helpottaa erilaisin tavoin ja alle onkin koostettu vinkkejä, joista voi olla apua.

1. Kuuma pakkaus tai sukka

Joskus kuukautisten aikaiset krampit muuttuvat todella tympeän kivuliaiksi. Käytä kuumaa pakkausta (pulloa) tai ”kuumaa” sukkaa, joka on täytetty riisillä ja lämmitetty muutaman minuutin ajan mikrossa.

2. Kuukautiskuppi

Siteiden ja tamponien rinnalle on tullut kuukautiskuppi, joka nostaa suosiotaan naisten keskuudessa. Hygieeninen ja ekologinen kuukuppi on valmistettu lääketieteellisestä silikonista ja se pitää 99-prosenttisesti.

3. Kuukautispöksyt

Kuukautishousuja on monenlaisia ja jos vuoto on niukkaa tai keskimääräistä, voi niillä korvata siteet ja tamponit. Jos vuoto on runsaampaa, voi kuukautispöksyjä käyttää tamponin tai kuukupin kanssa.

4. Kaliumia sisältävät ruoat

Kaliumpitoinen ruoka ehkäisee kramppeja. Syö niin monta banaania kuin haluat!

5. Ei suolaisia herkkuja

Suolaiset herkut pahentavat turvotusta, jota saattaa esiintyä kuukautisten aikana. Yritä pitää kiinni hedelmistä ja terveellisestä ruokavaliosta.

6. Ei kofeiinia

On tieteellisesti todistettu, että kofeiini pahentaa kramppeja. Oloaan voi koettaa helpottaa yrittämällä välttää kuukautisten aikana kahvia ja muita kofeiinipitoisia juomia.

7. Kuukautissovellukset

Digitaalinen aikakausi on täällä, jonka vuoksi puhelimeen ladattavissa olevia sovelluksia kannattaa käyttää apuna. Kuukautissovellukset auttavat sinua valmistautumaan, kun kyseinen päivä on alkamassa.

8. Kuukautispakkaus

Kuukautispakkaukset auttavat sinua olemaan murehtimatta siitä, milloin ja mitä tarvikkeita tulisi ostaa. Osta pakkaukseen hygieniatuotteita, loput tarvikkeet saat valita itse.

9. Särkylääkkeet

Särkylääkkeet voivat olla todellinen pelastus, kun mikään ei tunnu auttavan. Etsi itsellesi paras mahdollinen ratkaisu.

10. Jooga

Osa naisista välttää särkylääkkeitä ja noudattaa vanhaa sääntöä, eli urheilua. Jooga on kuukautisten aikana yksi parhaista vaihtoehdoista. Jooga auttaa sinua rentoutumaan ja voit meditoida samalla.

Lähde: Brightside.me