Välien katkaisu voi olla monen mielestä hyvä idea, mutta useat pysyvät silti kavereina ex-kumppanin kanssa.

We are never ever getting back together laulaa Taylor Swift ja Glamourin mukaan tähän voi moni parisuhteensa päättänyt samaistua. Tässä huolimatta kyselyn mukaan monien aikoessa katkoa yhteydet ex-kumppaniinsa, ei kovin moni niin lopulta tee.

The Associated Pressin ja WE tv:n teettämän kyselyn mukaan 61 prosenttia ajattelee, ettei ole vaivan väärti yrittää pysyä kavereina exän kanssa. Samainen määrä uskoo, että yhteydenpidon katkaisu kokonaan on oikea päätös.

Glamourin mukaan kuitenkin yli puolet kyselyyn vastanneista pysyi kaverina exänsä kanssa jossain vaiheessa elämäänsä – jopa 38 prosenttia heistä, jotka vastustivat ajatusta kaveruudesta eron jälkeen.

Ei liene yllätys, etteivät kaverisuhteet exien kesken pysy aina platonisena. Kolmannes kyselyyn vastanneista paljasti hypänneensä sänkyyn ex-rakkaan kanssa ja toinen kolmannes sanoi exää kohtaan olleiden tunteiden olleen heidän ja uuden parisuhteen tiellä.

Ja vaikka Taylor Swift laulaisi, ettei eron jälkeen palata yhteen, osan kohdalla näin käy. Kyselyyn vastanneista 41 prosenttia kertoi aloittaneensa suhteen ex-kumppanin kanssa uudelleen.

Glamourin mukaan kyselyn tulokset osoittavat, että yhteyksien katkaiseminen ex-kumppaniin – tai kehen tahansa, johon on vahvoja tunteita – ei ole helppoa.

Nettihaastatteluina toteutettuun kyselyyn vastasi 1 241 yhdysvaltalaista aikuista. Voit lukea lisää sen tuloksista täältä.

Lähde: Glamour