Näin voit valmistautua joulun alla sukulaisten uteluihin siitä, miksi olet vielä sinkku.

Joulu ja juhlapyhät lähestyvät kovaa vauhtia, mikä monen kohdalla tietää ajan viettoa perheen ja sukulaisten kanssa. Kokoontumiset yhteen vanhempien, sisarusten, mummojen, pappojen, tätien ja setin ynnä muiden kanssa tarkoittavat yleensä myös uteluja rakkauselämästäsi – varsinkin, jos olet sinkku.

”No miksi sinulla ei vieläkään ole hellua”, saattaa mummo kysellä koko suvun kuullen.

Tällaisilta hetkiltä on vaikea välttyä, joten parempi onkin valmistautua niihin. Jos sinulta kysytään tänä vuonna, että miksi olet vielä sinkku, on alla muutama (puolivakavissaan tehty) ehdotus, miten vastata kysymykseen.

1. Sarkasmi apuun

Ota mallia Bridget Jonesista ja tokaise: ”Veikkaan, että se ei juuri auta, että vaatteideni alla kehoni on suomujen peitossa.”

2. Siirrä huomio pois itsestäsi

Kun Marja-tätisi tulee utelemaan, pyydä häneltä deittailuvinkkejä. Vaikka et haluaisi niitä oikeasti kuulla, näin saat käännettyä huomiota pois itsestäsi ja vinkit voivat olla jopa hyödyksi.

3. Liikaa informaatiota

Jos olet tarpeeksi rohkea, anna palaa ja kerro kaikki karmeat yksityiskohdat viimeisimmästä erostasi, millä saat uteliaan sukulaisen toivomaan, ettei hän olisi kysynyt yhtään mitään. Näin hän saattaa myös jatkossa muistaa, ettei kysele rakkauselämäsi tilannetta.

4. Sympatia-kortti käyttöön

Huokaa toiveikkaasti ja jos osaat, nostata kyyneleet silmiisi ennen kuin sanot suruisasti: ”Minä tässä juuri mietin sitä.”

5. Jos muu ei onnistu, ole rehellinen

Jos et jaksa keksiä nokkelaa, äksyä tai muuta sellaista vastausta, koeta olla vain rehellinen. Kerro, että keskityt nyt vain uraasi, tai nautit sinkkuudestasi ja ystävien kanssa olemisesta tai ettet ole vielä löytänyt oikeaa rinnallesi – toimi sen mukaan, mikä ikinä tilanteesi ja syysi sinkkuudellesi on.

Lähde: Popsugar