Suomen luonnon päivää vietetään lauantaina 28. elokuuta.

Luonnon päivää voi viettää nukkumalla yönsä ulkona. Suomen Latu on kuudennen kerran haastanut kaikki Suomessa asuvat nukkumaan yönsä ulkona Suomen suurimmassa luksushotelissa – siis luonnossa.

Nuku yö ulkona -haasteessa voi nukkua teltassa, trampoliinilla, patjalla, riippumattosa, käpy selän alla tai pää mättäällä. Eli toisin sanoen tapoja on monia ja olennaista on, että nukkuu yön ulkona.

Suomen Ladun haasteen voi ottaa vastaan Facebookissa, jossa kutsuun on vastannut jo yli 23 000 käyttäjää, tai osallistumalla johonkin kaikille avoimista tapahtumista.

”Suomen Latu haluaa kampanjallaan madaltaa kynnystä retkeilyyn ja ulkona nukkumiseen. Yö ulkona lisää hyvinvointia ja on edullinen elämys kaikenikäisille”, tapahtumasuunnittelija Saija Suominen Suomen Ladusta kertoo tiedotteessa.

Nuku yö ulkona -haasteen on Suomen Ladun mukaan ottanu vastaan vuosittain 80-130 000 yöpyjää. Vaikka osallistujamäärä on suuri, on kyseessä turvallinen suurtapahtuma, koska siihen voi osallistua esimerkiksi nukkumalla yksin omalla takapihalla.

Somevaikuttajat testasivat jo ulkona yöpymistä

Tänä vuonna haaste on näkynyt jo ennakkoon sosiaalisessa mediassa, kun joukko somevaikuttajia on yöpynyt ulkona. Arttu Mustonen ja Janita Autio nukkuivat yönsä Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa parisängyssä muhkeiden peittojen alla solisevan puron vierellä.

Juri Silvennoinen sen sijaan valitsi yöpymispaikakseen kauppakeskus Redin ilmavan katon, kun taas Nuuksion kansallispuistoon oli tuotu sängyt somepersoona Sara Siepille ja näyttelijä Jarkko Niemelle.

”Kaikki vaikuttajat ovat olleet aidosti innoissaan ulkona nukkumisesta. Toivottavasti myös heidän seuraajansa inspiroituvat kokeilemaan ulkona yöpymistä tulevana lauantaina”, Suomen Ladun viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen toivoo.

Suomen Latu on kerännyt haasteen verkkosivuille laajan vinkkilistan asioista, joita pitää ottaa huomioon ulkona yövyttäessä. Löydät lisätietoa tapahtumasta täältä ja voit jakaa kokemuksiasi lauantain nuku yö ulkona -haasteesta sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #nukuyöulkona.