#kannustusryhmä-kampanjalla on tarkoitus siirtää ajatusmalli ja toiminta kiusaamisesta kannustamiseen.

Tällä viikolla on käynnistynyt tasavallan presidentti Sauli Niinistön, Robinin sekä Diandran yhteinen #kannustusryhmä-kampanja koulukiusaamista vastaan.

”Haluan Suomen olevan maa, jossa kaikki pidetään mukana. Haluan, että puutumme ja välitämme, kun jotakuta työnnetään syrjään. Haluan, ettei Suomessa kiusata ketään”, presidentti toteaa kampanjan verkkosivuilla.

Kampanjan tavoite on nostaa esiin, tehdä tunnetuksi ja saattaa käyttöön hyväksi koettuja kannustamisen keinoja, joilla kiusaamista on saatu vähennettyä sekä siirtää ajatusmalli ja toiminta kiusaamisesta kannustamiseen.

Presidentin mukaan jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa.

”Jos jotakuta työnnetään syrjään, niin vedämme hänet takaisin mukaan. Jos jotakuta kiusataan, niin otamme hänet osaksi porukkaa ja kannustamme eteenpäin”, hän kertoo Kannustusryhmän sivuilla.

Kampanjaan kiusaamista vastaan voi osallistua sosiaalisessa mediassa #kannustusryhmä-hashtagilla sekä kampanjan kotisivujen kautta kertomalla hyviä kokemuksia siitä, kuinka kannustus on toiminut joko itse muita kannustettuaan tai kannustusta saatuaan.

”Kiusaaminen on julmaa, eikä sitä poisteta millään poppaskonsteilla, mutta meillä on Suomessa monta kannustavaa tarinaa siitä, miten kiusaaminen on saatu loppumaan”, presidentti Niinistö sanoo kampanjasta julkaistulla videolla.

Toinen tapa osallistua on perustaa oma kannustusryhmä.

”Voitte porukalla miettiä, miten kiusaamista voitas vähentää ja miten kannustaa kaveria”, Diandra kertoo kampanjan videolla.

”Yksikin kannustus voi kantaa kauas”, presidentti Niinistö lisää.

Kannustusryhmä-kampanjaan on haastettu mukaan kaikki, joita on kannustettu, jotka ovat kannustaneet ja jotka kiusaamista havaitsevat ja haluavat olla auttamassa. Osallistua voivat niin lapset ja nuoret kuin aikuiset ja vanhuksetkin.

”Teitä kaikkia tarvitaan”, kampanjan verkkosivuilla muistutetaan.

Kannustusryhmä-ajattelua ei kuitenkaan voi soveltaa kaikkeen kiusaamiseen ja kampanjan sivuilla muistutetaankin, että kiusaamisesta on aina kerrottava aikuiselle – kiusaamisen lopettaminen ei ole lasten vastuulla.

Omia kokemuksia kannustamisesta voi jättää toukokuun loppuun saakka kampanjan verkkosivuilla. Kokemukset luovutetaan Me-säätiön käyttöön, jotta toimivimmat ratkaisut saataisiin leviämään laajemminkin.

Kampanjaan ovat lähteneet mukaan esimerkiksi Jääkiekkoliitto, Suomen lukiolaisten liitto, Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi ja oululainen jalkapalloseura AC Oulu.

Leijonat

@leijonat
Mukana ollaan - Yhteisvoimin kiusaamista vastaan, kannustamisen puolesta! #Leijonat #kannustusryhmä

TPKanslia

@TPKanslia
Presidentti @Niinisto, Diandra ja @robinpackalen käynnistivät #kannustusryhmä'n kiusaamisen vähentämiseksi. presidentti.fi/public/default…

Basketball Finland

@basketfinland
Kannustaminen on tärkeää niin koriskentällä kuin sen ulkopuolella. #Susijengi on mukana #kannustusryhmä'ssä ja vähentämässä kiusaamista! 🏀💪

Sauli Niinistö

@niinisto
Tänään käynnistimme #kannustusryhmä’n. Lähde sinäkin mukaan! Yksikin kannustus voi kantaa kauas! #diandraflores @robinpackalen #suomi100

AC Oulu

@ACOulu

Sauli Niinistö

@niinisto
Tänään käynnistimme #kannustusryhmä’n. Lähde sinäkin mukaan! Yksikin kannustus voi kantaa kauas! #diandraflores @robinpackalen #suomi100
AC Oulu on osaltaan mukana kiertämällä kaikki Oulun koulut #äläkiusaakampanja'n merkeissä #kannustusryhmä

Lue lisää Kannustusryhmästä ja osallistu kampanjaan täällä. #kannustusryhmä-hashtagilla julkaistuja twiittejä voit lukea täällä ja Instagram-julkaisuja löydät täältä.

Artikkelin yllä voit katsoa kampanjasta julkaistun videon.