Vauva suunnitteilla? Asiantuntijat: Naisen orgasmin saaminen seksin aikana lisää todennäköisyyttä tulla raskaaksi

Jos nainen saa seksin aikana orgasmin, on raskaaksi tuleminen todennäköisempää.

Heterosuhteissa nainen usein saattaa jäädä seksin aikana ilman orgasmia ja akti päättyy, kun mies laukeaa. Naisen orgasmi mielletään monesti vähemmän tärkeäksi, mutta sillä voi ollakin luultua enemmän merkitystä: orgasmin saaminen voi lisätä naisen todennäköisyyttä tulla raskaaksi, kertoo Metro.

Irlantilaisen University College Cork -yliopiston luennoitsija, tohtori Robert Kingin mukaan kun nainen saa orgamin, se voi parantaa raskaaksi tulemisen todennäköisyyttä jopa 15 prosentilla. King on tutkinut naisten orgasmeja ja tehnyt aiheesta kirjan, Tulips at Midnight: Exploring the latest Research into the Nature and Function of Female Orgasm.

Kingin mukaan kun nainen saa orgamin, ainutlaatuinen reaktio aiheuttaa sen, että miehen siemenneste ”imeytyy” hallitsevaan munasarjaan ja tehostaa raskaaksin tulon mahdollisuutta. Jos siis suunnitelmissa on perheen perustaminen, voi naisen orgasmi olla erityisen tärkeä.

Metron mukaan naisen orgasmi on tärkeää tästä huolimatta, jos välittää kumppanin seksuaalisesta nautinnosta, mutta Kingin tutkimus voi auttaa sulkemaan eroa orgasmien merkityksessä.

”Kun aloitin tutkimukset naisten orgasmista, se edusti eräänlaista palapeliä”, King sanoi.

”Kentällä oleva yhteisymmärrys oli se, ettei naisen orgasmi tee mitään, muuta kuin on miehen kiihottumisen sivutuote. Osa väitti, ettei naisen orgasmi voi tehdä mitään, edes muodostaa läheistä sidettä kumppanien välille, koska se on niin vaikea saavuttaa”, hän lisäsi.

”Mutta vaikka se on joskus vaikea saavuttaa, ei se tarkoita sitä, etteikö se ole tärkeää evoluutiollisena toimintona. Ja tutkimukseni rakentuu kasvavalle joukolle todisteita siitä, että naisen orgasmi on olennaisesti kytköksissä hedelmällisyyteen”, King selitti.

”Minun näkemykseni on, että erotiikka ja intiimiys eivät ole valinnaisia lisäosia ihmisten seksuaalisuudelle ja lisääntymiselle”, hän jatkoi.

Metron mukaan Kingin tutkimukseen osallistui kuusi naista, jotka olivat 26-52-vuotiaita. Hän pyysi näitä naisia tallentamaan orgasmit kotona kuukauden aikana useana eri kertana.

Siemennestettä muistuttavan liukuvoiteen avulla King mittasi, minkä verran nestettä ji kohtuun, kun nainen sai orgasmin verrattuna siihen, kun hän ei saanut orgasmia. Kun nainen laukesi, hänen kehonsa pidätti sisällään jopa 15 prosenttia enemmän ”tekosiemennestettä” kuin silloin, kun hän ei saanut orgasmia.

Siinä on järkeä, että jos enemmän siittiöitä ja siemennestettä jää sisään, nousee raskaaksi tulemisen todennäköisyys. King epäilee, että tämä johtuu naisen orgasmin aikana vapautuvasta oksitosiini-hormonista, joka aiheuttaa ”kohdun peristaltiikkaa”, aallon pieniä supistuksia, joka kuljettaa siittiöt sinne, minne pitääkin.

”Siemennesteen pitäminen kohdussa merkitsee parempaa mahdollisuutta raskautua, sillä siittiöt kulkeutuvat kohtuu kohdunkaulan kautta”, King sanoi.

”Ja naisen orgasmi merkittävästi auttaa tätä prosessia”, hän painotti.

Hedelmällisyysasiantuntija, tohtori Hana Visnova huomautti, että naisen orgasmilla on merkitystä raskauden kannalta myös toisella tapaa: se lievittää stressiä.

”On yhä enemmän todisteita siitä, että on kytkös naisen orgasmin ja raskausmäärien välillä ja se aihealue kaipaa lisätutkimuksia”, Visnova sanoi.

”On myös tärkeä muistaa orgasmin psykologiset hyödyt, kun on kyse stressin vähentämisestä. Kun vartalo on stressaantunut, se mene ’taistele tai pakene’ -tilaan. Verenkiertoon ryöppyävät hormonit, kuten adrenaliini, kortisoli sekä noradrenaliini”, hän jatkoi.

”Ja ne kertovat vartalolle, että koska on koettu uhka, ei nyt ole missään nimessä hyvä aika tulla raskaaksi. Se on ikivanha, evoluutiollinen reaktio. Ja se on todellinen este”, Visnova lisäsi.

Visnovan mukaan yksi stressiä vastaan taisteleva tekijä on seksi.

”Luonnollisin tavoin raskautta yrittävät pariskunnat saattavat ajautua tiukkoihin tapoihin ja rutiineihin, kun on kyse rakastelusta, usein vieden ilon pois kokemukseseta”, hän kertoi.

”Tämä voi johtaa emotionaaliseen epävakauteen, parisuhdeongelmiin, surullisuuteen, ahdistukseen ja jopa seksuaaliseen vieraantumiseen. Minusta pareja pitäisi opettaa siitä, miten tärkeää on säilyttää todellinen intiimiys”, Visnova totesi.

”Viesti on selvä, meidän täytyy luopua pintapuolisesta, seksi jostain syystä -tavasta, ja tehdä siitä aina nautinnollista”, tohtori päätti.

Asiantuntijoiden kommentit – ja tutkimukset – siis osoittavat, että naisenkin orgasmit ovat tärkeitä, etenkin jos on vauva suunnitteilla, ja parien kannattaa pyrkiä siihen, että kumpikin osapuoli nauttii seksistä, se tuottaa molemmille mielihyvää ja molemmat pääsevät niin sanotusti loppuun asti.

Lähde: Metro


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.