Näitä laihdutusvirheitä ei aina tule edes ajatelleeksi.

Joulukuu on täynnä houkutuksia joulutortuista, pipareista ja glögistä pikkujoulurientoihin ja itse jouluruokaan ja -herkkuihin. Nämä houkutukset voivatkin aiheuttaa melkoista päänvaivaa laihduttajille ja heille, jotka koettavat pysyä omassa painossaan välttyen joulukilojen kertymiseltä.

Siksi kannattaakin välttää tekemästä alle listattuja virheitä joulupyhien aikaan.

1. Sanot ”Ei” aamupalalle

Laihduttajat usein kiireessä ja kaloreita vähentäessään jättävät aamupalan syömättä. Se on kuitenkin huono idea, koska laihduttajat, jotka syövät aamupalan, onnistuvat laihduttamisessa paremmin ja saavat kilot paremmin pysymään poissa. Syömällä terveellisiä ruokia ja pysymällä tyytyväisenä pitkin päivää auttaa vastustamaan jouluherkkujen kutsua.

2. Yliarvioit kalorien polttamisen

Laihduttamiseen sopii hyvin erilaiset kuntoilutavat, mutta on helppo yliarvioida polttamiensa kalorien määrä. Puolen tunnin juoksulenkki voi kuluttaa 300 kaloria, mutta kupillisessa munatotia on yli 300 kaloria. Jatka kuntoilua joulupyhienkin aikaan, mutta älä oleta, että voit sen ansiosta syödä kaiken, mitä näet. Kaikessa on kyse tasapainosta.

3. Aliarvioit kalorikulutuksesi

On totta, että mennessä juhliin on vaikea pitää itseään kurissa syömisen suhteen – etenkin jos juhlissa on noutopöytätarjoilu. Ennen kuin valitset syötäviä, kierrä pöydän ympäri ja katso, mitä on tarjolla ja ole valikoiva. Jos jokin ei maistu kaloriensa arvoiselta, ei sinun täydy syödä sitä loppuun.

4. Hylkäät hiilihydraatit

Moni ajattelee, että hiilihydraattien hylkääminen on nopea tapa laihtua. Pimeinä, kylminä päivinä ei kuitenkaan kannata heittää leipää ja pastaa pois ruokavaliostasi, koska hiilihydraatit auttavat tuottamaan serotoniinia, hyvänolon hormonia. Valitse monimutkaisia hiilihydraatteja ja täysjyvää pitääksesi mielialasi korkeana ja ruokavalion tasapainossa.

5. Juot liikaa

Jos haluat pysyä hyvässä kunnossa juhlapyhien aikaan, on silloin tarpeen rajoittaa alkoholinkäyttöä. Pikkujoulukaudella se voi olla harmi, mutta positiivisesti ajateltuna ei ainakaan tarvitse potea krapulaa.

6. Kiellät kaikki herkut itseltäsi

Joulu pursuaa erilaisia lihottavia herkkuja. Jos päätät estää itseäsi syömästä mitään niistä, se usein kostautuu ja lopulta herkuttelu lähtee täysin käsistä. Valitse herkkusi, mutta aseta itsellesi rajoituksia, joita noudattaa, jotta voit nauttia itsestäi sekä jouluherkuista.

Lähde: Popsugar


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia