Yllättävä värivalinta makuuhuoneen seinissä voi johtaa onnellisempaan parisuhteeseen, paljastaa tutkimus.

Jos haluat parisuhteesi, avo- tai avioliittosi olevan onnellinen, kannattaa makuuhuoneen seinät maalata vihreäksi. Price Your Jobin teettämässä tutkimuksessa ilmeni, että 89 prosenttia vihreässä makuuhuoneessa nukkuvista oli onnellisia avioliitossaan, kun esimerkiksi valkoisessa makuuhuoneessa nukkuvista samoin oli vain 38 prosentin kohdalla.

Vihreän värin on sanottu luovan mukavuuden tunnetta, koska vihreä väri ympäröi ihmisiä jatkuvasti. Vihreä voi edustaa kasvua, hedelmällisyyttä, turvallisuutta ja kestävyyttä, mitkä voivat vaikuttaa siihen, miksi niin monet vihreiden makkareiden parit ovat onnellisimpia.

Jos vihreä tuntuu liian räväkältä, voi beige olla hyvä vaihtoehto, sillä beigessä makuuhuoneessa nukkuvat sijoittuivat tutkimuksessa toiseksi 84 prosentin tuloksella. Tämä väri yhdistetään usein luotettavuuteen, rauhoittavuuteen ja lämpöön.

Monissa kulttuureissa rakkauden väriksi mielletty punainen on kolmantena. Kolme neljästä (77 %) punaisessa makuuhuoneessa nukkuvista on tyytyväisiä avioliitossaan.

Näitä kolmea väriä seuraavat sininen, harmaa sekä keltainen ja top kympin täydentävät indigonsininen, musta, punaruskea sekä hopea. Ennen kolmea viimeistä väriä ovat vaaleanpunainen sekä oranssi.

Häntäpään kolmikko

Värilista kolmanneksi viimeisenä ovat valkoisessa makuuhuoneessa nukkuvat parit (38 %). Valkoinen väri voidaan yhdistää eristäytyneisyyden, kylmyyden ja karuuden tuntemuksiin, mitä parit kutsuvat ympäristöönsä käyttämällä tätä väriä.

Valkoisen perässä tulee ruskea, jonka värisessä makuuhuoneessa nukkuvista vain kolmannes (33 %) kertoi olevansa onnellisia avioliitossaan. Ruskea on raskas väri, joka voi tukahduttaa tunteita ja näin vaikuttaa parin onnellisuuteen huomaamatta.

Tutkimuksen mukaan vähiten onnellisia pareja löytyy violetissa makuuhuoneessa nukkuvien joukosta (31 %). Violetti väri luo usein salaperäisyyden tunnelmaa ja voi tuoda mieleen välinpitämättömyyden tai surullisuuden tunteita.

Price Your Jobin tutkimuksessa teetettiin kysely 4 390 pariskunnalle sekä analysoitiin, kuinka onnellisia he ovat avioliitoissaan ja selvitettiin heidän senhetkinen makuuhuoneen seinien väri. Tutkimuksen tiedotteessa ei eritelty, minkä verran kutakin väriä oli käytetty parien makuuhuoneissa.

Alla vielä tulokset listamuodossa sekä kuvana.

 1. Vihreä 89 %
 2. Beige 84 %
 3. Punainen 77 %
 4. Sininen 70 %
 5. Harmaa 64 %
 6. Keltainen 62 %
 7. Indigonsininen 57 %
 8. Musta 51 %
 9. Punaruskea 48 %
 10. Hopea 45 %
 11. Vaaleanpunainen 42 %
 12. Oranssi 39 %
 13. Valkoinen 38 %
 14. Ruskea 33 %
 15. Violetti 31 %