Näillä vinkeillä nestehukka ei pääse yllättämään.

Women’s Health on listannut kymmenen keinoa, joilla voit lisätä omaa vedenjuontia. Vettä tulisi juoda noin kahdesta litrasta kolmeen litraan sukupuolesta ja liikunnan määrästä riippuen, ja näillä vinkeillä vettä tulee juotua riittävästi helpommin.

Näin huolehdit riittävästä nesteytyksestä:

1. Lisää oma makusi

Vesi voi pelkästään hanasta otettuna olla tylsää juotavaa. Kaupoissa myytävien makeuttajien sijaan vettä voi tehdä mieleisekseen lisäämällä sinne vaikkapa vesimelonia tai minttua tai appelsiinin siivuja. Maun voimakkuuden lisäämiseksi veden kannattaa antaa maustua muutama tunti jääkaapissa.

2. Tilaa jotain tulista

Murskattua punaista chiliä lisäämällä ruoan sekaan vesikannu alkaa tuntua houkuttelevammalta kuin ilman ruoan tulisuutta. Sen lisäksi chilit vaikuttavat aineenvaihduntaan.

3. Käytä puhelintasi

Kyllä, on olemassa sovellus tähänkin, useita peräti. iPhonelle on Waterlogged-sovellus ja Androidille ja iPhonelle on Water Your Body -sovellus. Jos sovellukset taas ei ole oma juttu, voi puhelimeen laittaa muistutuksia veden juomista varten.

4. Hanki filtteri, jota oikeasti käytät

Jos vesifiltteri vain vie tilaa jääkaapissa ja jättää jäämiä lasiin, on aika vaihtaa parempaan. Women’s Health suosittelee Soma-filtteriä, jonka hankkimalla tekee myös hyväntekeväisyyttä.

5. Pidä vettä lähellä

Jos on työpisteen ääressä tai matkustamassa koko päivän, ei vettä tule hankittua tarpeeksi usein. Tilanteen voi korjata kuitenkin helposti pitämällä mukana isoa juomalasia tai -pulloa.

6. Varaudu salilla

Jos menet salille ilman juomapulloa, ei juoksumatolla juoksemista lopeta vähän väliä käydäkseen juomassa, joten pullo kannattaa ottaa mukaan.

7. Ajattele lompakkoasi

Tee diili tilata ravintolassa vain vettä ja säästät rahan lisäksi kaloreissa. Muista vain pyytää hanavettä pullotetun sijaan.

8. Syö vetesi juomisen sijaan

Voit nesteyttää itseäsi syömällä vettä sisältäviä ruokia, kuten kurkkua, melonia, selleriä tai keittoa kevyellä lihaliemellä.

9. Miellä vesi aperitiiviksi

Juomalla vettä noin puoli litraa ennen ruokailua voi pudottaa painoa vuonna 2010 tehdyn tutkimuksen mukaan. Veden juonnin lisääminen voi auttaa syömään vähemmän, joten jo sen tiedostaminen voi lisätä veden juomista.

10. Ota vesi osaksi iltaa yöelämässä

Jos olet baarissa, pitäisi yhtä alkoholiannosta vastaamaan juoda vettäkin. Ennen nukkumaan menemistäkin kannattaa juoda ainakin lasillinen vettä, sillä se nesteyttää ja voi tehdä seuraavan päivän olotilasta vähemmän kamalan.

Kerroimme aiemmin, milloin kannattaa juoda kylmää ja milloin lämmintä vettä. Voit lukea aiheesta lisää täällä.

Lähde: Women’s Health