Nämä vinkit auttavat sinua välttymään hautajaislookilta kokomustiin pukeutuessa.

Mustista vaatteista on helppo luoda asukokonaisuuksia ja mustaan pukeutuminen on aina tyylikäs, imarteleva vaihtoehto. Yhden kyselytutkimuksen mukaan musta on jopa itsevarmuuden väri, johon kannattaa pukeutua treffeille tai työhaastatteluun mennessä (lue aiheesta lisää täällä).

Kokomustiin pukeutuessa voi kuitenkin alkaa huolettaa, että kokonaisuus näyttää tylsältä tai siltä kuin olisi menossa hautajaisiin. Täysin mustaa asukokonaisuutta kannattaakin hieman piristää, ja alle on listattu hyviä vinkkejä, miten siinä voi onnistua.

Valitse asusteissa printtikuosia tai väriä

Täysin musta asukokonaisuus on täydellinen pohja asusteille, joiden haluat pääsevän kunnolla esiin. Ehkä esimerkiksi leopardikuosi ei ole mieleesi pukeutumisessa, mutta asusteissa se tuo hieman pirteyttä simppeliin tyyliin esimerkiksi clutch-laukun muodossa. Toinen tapa tuoda hieman pirteyttä mustaan asukokonaisuuteen on käyttää asusteissa printtikuosin sijaan värejä. Esimerkiksi värikäs silkkihuivi kaulaan kiedottuna viimeistelee lempityylisi.

Yhdistele materiaaleja

Jos mieleesi on pukeutua täysin puuvillasta tehtyihin mustiin vaatteisiin, anna mennä. Toisinaan kuitenkin vaihtelu virkistää, joten kokeile yhdistää esimerkiksi nahkaa, mokkaa tai tekoturkista asukokonaisuuksiin aina silloin tällöin.

Vyö kehiin

Metallinen tai värikäs vyö toimii kahdesta syystä: se on tyylikäs loppusilaus, joka pomppaa esiin kokomustasta tyylistä, ja vyö lisää hoikentavaa vaikutusta valmiiksi jo imartelevaan värimaailmaan.

Leikittele mittasuhteilla

Voit yhdistää esimerkiksi suureen yläosaan tiukat housut tai päinvastoin leveisiin lahkeisiin vartaloa myötäilevän yläosan. Täysin mustan asukokonaisuuden pitäminen kiinnostavana on usein kiinni siitä, miten tasapainotat siluetin. Mittasuhteissa kannattaa ottaa huomioon myös se, että jos laitat minihameen tai -mekon, pidä yläosa löysempänä, jotta et näytä siltä kuin olisit menossa yökerhoon.

Kengät esiin

Mustiin pukeutuessa asusteet ovat paras ystäväsi ja myös kengillä voi tuoda uutta ilmettä kokomustaan tyyliin. Mustat housut ja takki saavat erilaisen ilmeen, kun laitat jalkaasi vaikkapa nyöritettävät, korolliset kengät.

Käytä vaatteita, joissa on pieniä yksityiskohtia

Pienet yksityiskohdat, kuten hapsut lahkeissa, erottavat tyylisi perinteisestä asukokonaisuudesta ja voivat saada muut kyselemään, mistä löysit vaatteesi.

Paljasta hieman ihoa

Mustat, lahkeista levenevät housut ja musta bleiseri voivat näyttää tyypilliseltä yhdistelmältä, mutta kun laitat bleiserin alle verkko- tai pitsitopin, jonka alta paljas iho pääsee esiin, tyylii muuttuu. Täysin musta asukokonaisuus voi joskus tuntua jäykältä, mutta pienet seksikkäät yksityiskohdat tekevät siitä tähän päivään sopivan, mutta edelleen asiallisen.

Katso kuvallista inspiraatiota mustan asukokonaisuuden piristämisestä täällä.

Lähde: Pure Wow