Yksi väri on monien ihmisten mielestä itsevarmuuden väri, joten siihen pukeutuminen tärkeään tapaamiseen mennessä kannattaa.

Työhaastattelussa ja ensitreffeissä on ainakin se yhteistä, että molemmat ovat jännittäviä tilanteita, joissa haluaa olla parhaimmillaan – ja silloin monien mielestä vaatetuksellakin on väliä. Seuraavan kerran, kun pohdit mitä laittaisit ylle treffeille tai työhaastatteluun, valitse mustaa.

Brittiläisen t-paitayrityksen teettämän kyselytutkimuksen mukaan musta on itsevarmuuden väri. Kyselyyn osallistui tuhat ihmistä, joista 56 prosenttia sanoi mustan henkivän itsevarmuutta, kun taas toisena oli punainen 40 prosentin kannatuksella.

Jos taas haluat olla enemmän miesten mieleen, voi punainen olla hyvä valinta, sillä kyselyyn osallistuneista miehistä 56 prosenttia piti eniten siitä, jos nainen pukeutuu punaiseen. Tämä heijastelee vuonna 2008 The Journal of Personality and Social Psychology -julkaisussa ilmestynyttä tutkimusta, jonka mukaan punaiset vaatteet voivat saada miehet näkemään naiset viehättävämpinä ja seksuaalisesti haluttavampina.

Health.com-sivuston mukaan musta voi kuitenkin olla turvallisempi valinta. Vaikka punaiseen liittyy samanlaisia positiivisia havaintoja, liittyy punaiseen myös negatiivisia mielleyhtymiä; 28 prosenttia kyselyyn osallistuneista mielsi punaisen ylimielisyyden väriksi.

Kyselyn mukaan ruskea, oranssi ja vaaleanpunainen eivät ollee yleisesti vetoavia värejä. Jokainen näistä väreistä sai alle 10 prosenttia niin älykkyyden, viehättävyyden kuin itsevarmuuden havainnoinnissa.

Kyselyn perusteella siis onkin parasta, että kun valmistaudut johonkin tärkeään tapaamiseen – treffeistä työhaastatteluun – on mustaan pukeutuminen turvallisin (ja seksikkäin) vaihtoehto.

Lähde: Health.com