Valitettava tutkimustulos: Meikkaavat naiset tienaavat merkittävästi parempaa palkkaa

Töihin laittautuneilla naisilla oli tutkimuksen mukaan suurempi tilipussi.

Monilla työpaikoilla voi olla tietty linja pukeutumisen suhteen, mutta hiusten ja meikkaamisen suhteen virallista ohjeistusta ei ole annettu. Tutkimus on kuitenkin valitettavasti paljastanut, että sillä miten naiset laittautuvat voi olla vaikutusta työelämässä.

Sosiologit Jaclyn Wong ja Andrew Penner keräsivät dataa yli 14 000 työntekijältä määritelläkseen kytköksen tulojen ja omaan panostukseen pohjautuvan viehättävyyden välillä. Metron mukaan he saivat selville, että töitä varten hyvin laittautuneet naiset tienasivat merkittävästi enemmän rahaa kuin ne naiset, jotka eivät panostaneet yhtä paljon ulkonäköönsä – eikä laittautuminen vaikuttanut mitenkään miesten kohdalla.

On ymmärrettävää, että jos työskentelee muodin ja/tai kauneuden alalla, silloin omaan ulkonäköönsäkin voi panostaa enemmän edustaakseen työpaikkaansa, mutta esimerkiksi toimistotyössä laittatumisella ei pitäisi olla vaikutusta. Metro pohtiikin, että kenties laittautuminen osoittaa, että on suunnitelmallisempi: aamulla on jäänyt tarpeeksi aikaa laittautua sen sijaan, että on vain suoraan sängystä marssinut töihin.

Metron mukaan ei ole kohtuutonta odottaa, että ihmiset yrittävät edustaa ammattillisinta puoltaan, kun tulevat töihin. Mutta kun on kyse manikyyreistä ja föönikampauksista tai meikatuista kasvoista, ei voi kuin ihmetellä, miksi naisten odotetaan käyttävän enemmän aikaa ja rahaa siihen, että näyttävät tietynlaiselta, jotta vaikuttaisivat enemmän siltä, että ansaitsevat palkankorotuksen tai hyvän palkan.

”Voit olla edustava meikittömillä kasvoilla ja ponnarille laitetuilla hiuksilla ja jos et halua varjostaa kasvojasi joka päivä, ei sinua pitäisi rankaista siitä rahallisesti”, Metro huomauttaa.

Mitä mieltä sinä olet, pitäisikö naisilta odottaa laittautumista töihin vai onko sillä merkitystä? Kerro mietteesi kommenteissa!

Lähde: Metro


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.