Sooloseksillä voi olla vaikutusta siihen, miten seksi koetaan muiden kanssa, joten sitä on hyvä selvittää.

Cosmopolitan -lehdessä esitellään miten sooloseksi on hyväksi monella eri tavalla, mutta muiden kanssa seksi voi tuntua sen jälkeen erilaiselta. Siitä on hyötyä sekä henkiselle että fyysiselle hyvinvoinnille.

Itsetyydytys parantaa mielialaa, alentaa stressiä ja edistää kehon hyvinvointia. Silloin saadaan aika varmasti orgasmi. On julkaistu uusi tutkimus, jossa tarkastellaan miten orgasmin saavutus onnistuu toisen kanssa sen jälkeen, kun on itse masturboinut.

Tutkimuksessa oli mukana 2000 naista. Mukana olijat harrastivat kumppaninsa kanssa seksiä keskimäärin kaksi kertaa viikossa ja masturboivat kerran kahdessa viikossa. Suurin osa kertoi käyttäneensä sooloseksissä klitorisstimulaation antavaa välinettä ja noin puolet välinettä, joka laitetaan emättimen sisään.

Tuloksissa havaittiin, että ne naiset, jotka masturboivat siten, että siinä matkittiin seksin harrastamista kumppanin kanssa, saivat orgasmin helpommin myös kumppaninsa kanssa ja kokivat siitä suurempaa nautintoa. Samalla saatiin selville myös se, että onnellisessa ja tyydyttävässä parisuhteessa olevat kokivat vähemmän ongelmia orgasmin saamisessa.

Lähde: Cosmopolitan