Vaihda kahvi appelsiinimehuun – se tehostaa valppautta jopa kuusi tuntia myöhemmin

Yksi lasillinen appelsiinimehua voi auttaa sinua olemaan töissä valppaampi ja keskittymään paremmin.

Jos tunnet olosi väsyneeksi, jätä kahvit keittämättä ja kokeile, auttaisiko appelsiinimehu. Tutkimuksen mukaan appelsiinimehu tehostaa valppautta, keskittymistä sekä reaktioaikoja ja sen vaikutus kestää useita tunteja.

Readingin yliopiston tutkijat laittoivat 24 nuorta miestä kahden päivän aikana käymään läpi sarjan testejä. Toisena päivänä miehet joivat lasillisen (240 ml) appelsiinimehua ja toisena maustettua, sokerista vettä, joka näytti ja maistui appelsiinimehulle.

European Journal of Nutrition -julkaisussa ilmestyneestä tutkimuksesta ilmeni, että oikeaa mehua juotuaan miehet pärjäsivät paremmin nopeuteen ja keskittymiseen liittyvissä testeissä. He tunsivat olonsa myös valppaaksi vielä kuusi tuntia myöhemmin.

”Kognitio ja valppaus olivat merkittävästi paremmat jopa kuusi tuntia myöhemmin miesten juotua 240 millilitraa appelsiinimehua”, tutkija Daniel Lamport sanoi.

Appelsiinimehun vaikutukset voivat johtua flavonoideista. Daily Mailin mukaan ne voivat parantaa verenkiertoa aivoihin ja helpottaa tiedon siirtymistä aivosolujen välillä.

”Paljon flavonoideja sisältävien ruokien ja juomien nauttiminen voi olla oiva aamuinen piristysruiske, joka auttaa pitämään valppautta ja keskittymistä yllä opiskelujen tai työpäivän aikana”, Lamport kommentoi.

Tutkimusta rahoitti PepsiCo, joka valmistaa muun muassa Tropicana-hedelmämehua. Aiemmat tutkimukset ovat osoitaneet appelsiinimehun olevan hyvästä aivoille, mutta niissä tutkimuksissa sitä juotiin päivittäin viikkojen ajan.

Lähde: Daily Mail


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.