Ihokarvojen poistoon on olemassa nykyään liuta erilaisia menetelmiä, ja voikin olla vaikeaa löytää juuri se itselle sopivin vaihtoehto.

Oprah.com listasi neljän yleisimmän karvanpoistomenetelmän hyvät ja huonot puolet.

1. Vahaus

Mihin: Mihin tahansa kulmakarvoista varpaisiin – myös miehillä.

Kenelle sopii parhaiten: Kenelle tahansa, joka sietää hiukan kipua, eikä kärsi alla luetelluista ongelmista.

Kenen pitää välttää: Ihmisten, joilla on herkkä iho tai jotka kärsivät ihottumasta tai ruusufinnistä. Myös niiden naisten, joiden ihokarvat ovat taipuvaisia kasvamaan sisäänpäin tai niiden, joiden vaivana on hyperpigmentaatio (eriväriset läiskät ihossa).

Huomioi tämä: Vältä vahausta, jos olet syönyt lääkekuurin akneen viimeisen puolen vuoden aikana, sillä tällöin vahaus voi aiheuttaa arpeutumista hoidetuille alueille.

2. Sokerointi

Mihin: Samoihin paikkoihin kuin vahaakin.

Kenelle sopii parhaiten: Herkkäihoisille, koska sokeriseos ei tartu ihoon yhtä tiukasti kuin vaha.

Kenen pitää välttää: Ihmisten, joiden ihokarvat ovat kovin hienoja ja ohuita. Vaha tarttuu tällaisiin karvoihin sokeriseosta paremmin.

Huomioi tämä: Sokeriseos ei todennäköisesti ärsytä ihoa, vaikka sen jättäisi sille hiukan pidemmäksi aikaa, jolloin karvojenpoiston kanssa ei tarvitse pitää kiirettä (toisin kuin vahauksessa).

3. Lankaus

Mihin: Kasvoihin – erityisesti kulmakarvoihin, joissa lankauksen tarkkuus pääsee oikeuksiinsa.

Kenelle sopii parhaiten: Niille, joita pieni kipu ei haittaa, sillä lankaus saattaa hiukan tuntua.

Kenen pitää välttää: Aknesta kärsivien, sillä finnit voivat rikkoutua lankauksen aikana.

Huomioi tämä: Jotkut lankaajat pitävät osaa langasta suussaan työskennellessään. Jos he toimivat oikein, tuo osa ei kosketa ihoa, mutta jos näin käy, iholle saattaa kulkeutua bakteereja. Varmista siis, että lankauksen tekijä on kokenut ja tietää mitä tekee.

4. Laser

Mihin: Mihin tahansa muualle paitsi kulmakarvoihin, sillä laseria ei saa tuoda lähelle silmiä.

Kenelle sopii parhaiten: Niille, joiden iho on vaalea ja ihokarvat tummia.

Kenen pitää välttää: Laser etsiytyy karvatuppien pigmenttiin, joten jos ihokarvat ovat kovin vaaleita, laseroinnista ei ole apua.

Huomioi tämä: Käy ainoastaan ammattilaisella, jolla on asianmukaiset luvat laserointiin. Epäonnistuessaan laserointi voi johtaa palamiin ja arpeutumiseen, ja jos tekijä ei osaa hommaansa, karvoja saattaa jäädä poistamatta.

Lähde: Oprah.com