Ala”pää”, on itseasiassa aika osuva kuvaus vaginalle, sillä se on myöskin erittäin älykäs osa elimistöäsi.

Monille se aiheuttaa joskus suurta päänvaivaa kipuineen ja kuukautisineen, mutta toisaalta se voi olla myös suurin nautinnon lähde ja uuden elämän alku. Oli se sitten nuori tai vanha, sileä tai karvainen, kokematon tai konkari – emätin on yksi hienoimmista kehon osista ja se ansaitsee ajoittain pienen ylistyksen.

Muistuta siis itseäsi kuinka hieno paketti sinulla onkaan siellä jalkojen välissä lukemalla nämä kymmenen faktaa vaginasta:

1. ”Tavarasi” on niin omatoiminen, että se puhdistaa itse itsensä.

Oletko esimerkiksi huomannut, että uuden seksikumppanin myötä ilmaantuvat myös hiiva- ja emätintulehdukset? Tämä johtuu siitä, että uuden kumppanin bakteerit, hiiva (kyllä, myös miehillä voi olla hiiva) tai limakalvojen hankautuminen sekoittavat emättimen bakteerien, hiivan ja sopivan pH-tason harmonista yhteiseloa, joka emättimessä tyypillisesti on.

Emätin puhdistaa itseään luonnollisesti ja kaikki sinne kuulumaton aines yleensä huuhtoutuu pois valkovuodon ja kuukautisten myötä. Saippuat ja voiteet aiheuttavat myöskin pH-tason epätasapainoa, sekä limakalvojen kuivuutta, joten vesipesu on todistetusti paras pesu.

2. Se tuottaa suurta nautintoa, joka virtaa koko elimistösi läpi.

Miehen orgasmista poiketen, naisen orgasmi yleensä voimistuu hiljalleen ja se tyypillisesti kestää puolet kauemmin kuin miehillä. Orgasmin saavuttaessa huippunsa, sen tuntee parhaimmillaan koko elimistössä aina sormenpäihin asti räjähtävänä voimana. Orgasmin aikana ei tyypillisesti pysty hallitsemaan lihaksia ja kehon osia, jolloin koko elimistö muuttuu osaksi tätä ”ilotulitusnäytöstä”.

3. Klitorikessa on enemmän hermopäätteitä kuin peniksessä.

Klitoris – ainutlaatuinen elimistön osa, jonka ainoa tehtävä on tuottaa nautintoa. Mielihyvän tuottaminen seksin aikana lisää myös raskauden mahdollisuutta. Klitoriksessa on noin 8 000 – 9 000 hermopäätettä, minkä vuoksi se on hyvin kosketusherkkä.

4. Ruokavaliosi voi vaikuttaa siihen, minkälaisia tuoksuja se päästelee.

Ruokavalio saattaa vaikuttaa siihen, miltä alapään erite voi tuoksua. Esimerkiksi tuliset ja voimakkaan hajuiset ruoka-aineet voivat myös voimistaa myös vaginan hajua.

5. Se sietää yllättävän rankkaa treeniä.

Tiesitkö, että treenillä voit voimistaa orgasmin voimakkuutta? Lantionpohjalihakset, ovat vahvoja lihaksia, jotka supistelevat yhdynnän ja orgasmin aikana ja tuottavat mielihyvää. Voimistamalla kyseisiä lihaksia, voimistat myös orgasmia ja seksin tuottamaa mielihyvää. Hyviä liikkeitä ovat esimerkiksi lantion-nostot ja alavatsaliikkeet.

6. Se venyy ja kutistuu, sitten venyy taas ja kutistuu.

Se venyy yhdynnässä, se venyy masturboidessa, se venyy tietyssä vaiheessa kuukautiskiertoa ja se venyy valtavasti synnytyksessä. Se turpoaa yhdynnässä, se turpoaa masturboidessa, se turpoaa kuukautiskierron aikana, se turpoaa synnytyksessä ja joskus se turpoaa ihan muuten vain.

Jatkuvaa muodonmuutosta ihmeellisempää on se, että vagina myös tyyppillisesti palautuu ihan ennalleen. Joskus nopeasti, joskus vähän hitaammin. Tiedätkö toista kehon osaa joka pystyy samaan?

7. Kenelläkään ei ole toista samanlaista.

Kuten lumihiutaleet, tiikerin raidat tai silmän iiris – vagina kaikkine muotoineen ja osineen on täysin uniikki.

8. Se kertoo sinulle milloin on vauvantekoaika.

Ovulaatio on naisen elimistön tapa kertoa, että se on valmis hedelmöitykseen. Tällöin munasolu irtoaa munasarjasta ja aloittaa matkansa munanjohdinta pitkin kohtua kohti. Tiesitkö, että ovulaatiolla voi olla myös yllättävä rooli parin valitsemisessa? Eräiden tutkimusten mukaan ovulaation aikana nainen kokee maskuliiniset miehet puoleensavetäviksi ja miesten käytös puolestaan muuttuu omistushaluisemmaksi.

9. Yksi sana: Synnytys.

Jo lapsen kantaminen kohdussa yhdeksän kuukauden ajan, on loistava ja kunnioitettava taidonnäyte siitä, mihin naisen elimistö on kykeneväinen – mutta kun 2-3 kiloinen möhkäle päättää tulla maailmaan, emättimen todelliset taidot pääsevät esiin. Emätin venyy äärimmäisyyksiin, jotta vauvan olisi turvallista putkahtaa ulos. Vagina palautuu entiselleen keskimäärin noin puolen vuoden päästä synnytyksestä.

10. Normaalia emätintä ei ole olemassa.

Roikkuvat häpyhuulet? – Se on ihan luonnollista.
Suuri klitoris? – Se on ihan luonnollista.
Suuresti limaneritystä? – Se on ihan luonnollista.
Useampia reikiä virtsa-aukon lähistöllä? – Kyllä! Myös tämä on ihan luonnollista.
Paljon karvoitusta? – Se on ihan luonnollista – hoksaatko, mitä tässä ajetaan takaa?

Lähde: Women’s Health