Uuden tutkimuksen mukaan tapasi selittää ero itsellesi vaikuttaa suoraan siihen, miten toivut siitä.

Harva iloitsee siitä, kun oma kumppani ottaa ja jättää, joten on ymmärrettävää, että erosta toipuminen ei ole helppoa. Nyt uusi tutkimus on kuitenkin saanut selville, että tapasi selittää ero itsellesi vaikuttaa suoraan siihen, kuinka helposti pääset erosta yli.

Personality and Social Psychology Bulletin -journalissa julkaistuun tutkimukseen liittyi viiden tutkimuksen sarja, missä tutkijat kysyivät 891 ihmiseltä heidän luonteistaan sekä siitä, miten he käsittelevät romanttista torjuntaa – sekä aitoa että hypoteettista. Osallistujia pyydettiin myös kertomaan, miten heidän näkemyksensä omasta itsestään muuttuivat sen myötä, kun joku jätti heidät.

Tutkijat selvittivät, että ne ihmiset, jotka ajattelevat ihmisten luonteenpiirteiden olevan kiveen kirjoitettuja (ja uskoivat luonteenpiirteen vaikuttaneen eroon), pääsivät parisuhteen päättymisestä yli huonommin. He myös kokivat vanhojen parisuhteiden vainoavan heitä jopa viisi vuotta eron jälkeen.

Vielä ikävämpää on se, että tutkimuksen mukaan torjutuksi tulemisen tunteet voivat aiheuttaa ongelmia tulevissa parisuhteissa, sillä tutkijat paljastivat osan ihmisistä uskovan, että torjutuksi tuleminen paljastaa vian heidän luonteessa, minkä johdosta he ovat jatkuvasti huolissaan, että kyseinen vika voi pilata myös myöhemmät parisuhteet.

Käytännössä siis jos käyt läpi eroa ja se on vaikeaa, on tärkeää muistuttaa itseäsi siitä, että eroja tapahtuu. Mutta vaikka suhde ei onnistunut, ei se tarkoita sitä, että sinussa olisi jotain vikaa – se tarkoittaa sitä, että sinä ja ex-kumppanisi ette olleet sopiva pari, mutta joku toinen on sitä sinulle.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Women’s Health