Ystävyyttä, rakkautta ja ihmissuhteita juhlistetaan pian, kun maanantaina14. helmikuuta vietetään ystävänpäivää.

Olipa ystävänpäivää viettämässä ystävien, kumppanin, perheen tai vain oman itsensä seurasta nauttien, voi kuitenkin mieli lyödä tyhjää ja ideat tekemisen suhteen olla hukassa. Tekemispulman ratkaisemiseksi listasimme 20 ideaa, miten ystävänpäivää voisi viettää ja mitä silloin voisi tehdä.

Ideoista voi inspiroitua sekä niitä voi soveltaa sen mukaan, kenen kanssa ystävänpäivää vietät (ja miten koronarajoitukset vaikuttavat). Lue ideat alta, valitse suosikkisi, stressaa vähemmän ja nauti ystävänpäivästä enemmän!

Unelmien menukokonaisuus kotioloissa

Jos haluat välttää täydet ravintolat, suunnittele unelmiesi menukokonaisuus yksin tai yhdessä seuralaistesi kanssa ja sitten vain toteuttamaan menua! Ruoka maistuu jostain syystä vielä paremmalta, kun sen valmistamiseen on käyttänyt enemmän aikaa.

Vietä ystävänpäivän ilta ja yö ihanassa hotellissa

Ystävänpäivästä saa erityisemmän ja samalla irtioton arjesta, kun varaa huoneen paikallisesta hotellista, vetää kylpytakin ylleen ja tilaa huonepalvelusta evästä. Nauti olostasi yksin, kumppanisi tai ystäviesi kanssa ja hemmottele itseäsi vielä seuraavana aamuna tilaamalla aamiainen sänkyyn.

Järjestä nyyttikestit

Kutsu läheisiä ja rakkaita ihmisiäsi yhteen nyyttikestien merkeissä ja juhlikaa ystävänpäivää vaikka isommalla porukalla.

Burleskia katsomaan

Jos paikkakunnallasi järjestetään burleskia ystävänpäivänä tai juuri sen alla tai sitä seuraavana viikonloppuna, suuntaa sinne haluamassasi seurassa viettämään ystävänpäivää hieman toisella tavalla.

Rentouttava kylpy

Laske kylpyammeeseen lämmintä vettä, lisää sinne eteeristä öljyä tai kylpypommi ja rentoudu kylvyssä. Kynttilöillä ja musiikilla lisäät romanttista tunnelmaa, mutta muista olla varovainen, ettei vahinkoja satu. Toinen vaihtoehto on lähteä kylpylään rentoutumaan, varata erilaisia hoitoja ja nauttia saunan lämmöstä.

Elokuvamaraton

Elokuvamaratonin järjestäminen on leppoinen ja viihdyttävä tapa viettää ystävänpäivää. Päivään sopivat hyvin niin romanttiset komediat kuin ystäväporukoiden kommelluksista kertovat elokuvat, mutta tietyti elokuvat kannattaa valita seurueen mieltymykset huomioiden. Luo tunnelmaa söpöjen valoketjujen avulla, hanki naposteltavaa ja uppoudu elokuvien maailmaan.

Panimokierrokselle

Jos paikkakunnallasi on panimo, koeta järjestää panimokierros, jossa pääsee tutustumaan valmistusprosesseihin sekä erilaisiin oluisiin. Jos panimokierros ei ole mahdollista, voi sen sijaan esimerkiksi mennä johonkin viihtyisään pubiin ja maistella erilaisia oluita/siidereitä.

Ulos luistelemaan

Jos sää sallii, kannattaa suunnata ulkojäille. Luisteleminen on hauskaa niin yksin kuin porukassa ja se voi olla todella romanttista oman kumppanin kanssa. Jos jäälle meno luistimet jalassa ei houkuta, voi sen sijaan lähteä luonnonjäälle kävelylle, mutta muista olla tarkkana, ettei mitään ikävää satu. Mukaan vielä kaakaota lämmikkeeksi – terästettynä tai holittomana.

Ruokakierrokselle

Valitse jokin alkupala, josta pidät/seurueesi pitää. Sen jälkeen oman paikkakunnan ruokapaikoista valitse parhaat paikat ja ei kuin maistelemaan ja selvittämään, missä tämä alkupala maistuu parhaimmalle.

Hierontaa

Hieronta tekee varmasti hyvää ja siitä voi nauttia varaamalla ajan itselleen hierojalle tai mennä hierojalle muiden kanssa. Oman kumppanin kanssa voi myös järjestää hierontaillan kotioloissa, jonka jälkeen voi rauhassa suunnatta höyhensaarille.

Ilta museossa

Käy tutustumassa ystävänpäivänä jonkin museon näyttelyyn. Tämäkin on helppo toteuttaa niin itsekseen, ystävien tai perheen kanssa sekä yhdessä kumppaninsa kanssa.

Teatteriin

Valitse kiinnostava esitys ja suuntaa teatteriin viihtymään!

Osallistu jollekin harrastustunnille

Olipa kyse sitten tanssitunnista, kokkauskurssin tunnista, käsityö- tai askartelutunnista, vaihtoehtoja on monia. Kerää kaveriporukkasi kokoon tai lähde tunnille kumppanisi tai vaikkapa perheesi kanssa.

Keikalle tai stand up -show’ta katsomaan

Tässäkin on monenlaisia vaihtoehtoja, miten ideaa toteuttaa. Voit esimerkiksi lähteä katsomaan bändiä, josta et ole koskaan kuullutkaan tai viedä itsesi ystävänpäivän treffeille itsesi kanssa katsomaan sinulle tuttua artistia tai bändiä. Jos taas paikkakunnalla on tarjolla stand up -show tai komediaa muussa muodossa, tarjoaa se varmasti makeat naurut ystävänpäivän iloksi.

Osallistu(kaa) pubi- tai baarivisaan

Monissa pubeissa tai baareissa järjestetään tietokilpailuja, joihin on hauska lähteä viettämään aikaa ja testaamaan omaa tietämystään – eivätkä palkinnotkaan ole pahitteeksi. Jos vietät ystävänpäivää yksin, voi tällaisesta visasta löytää myös uusia tuttavuuksia.

Juusto- ja viini-ilta

Juusto ja viini ne yhteen sopii! Yhdessä rakkaasi, perheesi tai ystäviesi kanssa valitkaa erilaisia juustoja sekä viinejä tai sopikaa, että jokainen tuo pullon omaa lempiviiniään sekä juustoja, jotka sopivat niihin hyvin. Tämän voi myös järjestää itsekseen ja nautiskella herkullisesta juustosta sekä viinistä vaikkapa hyvän elokuvan parissa.

Urheilun pariin

Miltä kuulostaisi ystävänpäivän vietto vaikkapa jääkiekko-ottelussa? Tämä tuo vaihtelua perinteisempiin tapoihin viettää ystävänpäivää, mutta se on yhtä viihdyttävää kuin esimerkiksi keikalle tai elokuviin meneminen.

Suosikit talteen

Tässä on oiva tapa sukeltaa muistojen tielle. Listaa yksin tai yhdessä muiden kanssa mahtavia muistoja sekä niihin liittyviä kahviloita, ravintoloita, tapahtumapaikkoja ynnä muuta, joissa voit vierailla uudelleen – yksin tai muiden kanssa.

Pizzabileet – omassa sängyssä

Jos ulos lähteminen ei houkuta, voi ystävänpäivää viettää hyvin vaikka omasta sängystä käsin, peittoon kääriytyneenä lempisarjaa katsoen ja pizzalla herkutellen. Ystäväporukalla tämän voi jopa muuttaa pyjamabileiksi – sopivat ne aikuisillekin.

Karaokeen

Tartu mikkiin ja hyppää lavalle laulamaan bravuurisi karaokessa! Good Housekeepingin mukaan tutkimuksissa on osoitettu, että yhdessä laulaminen kumppanin tai ystävien kanssa auttaa luomaan vahvemmat siteet heidän välillään. Jos taas lähdet laulamaan itsekseen, voit löytää karaokeillan aikana uusia tuttavuuksia ja kenties jopa uuden duettoparin itsellesi!

Lähde: Cosmopolitan, Good Housekeeping ja PureWow