Aina pelkkä sateenvarjo ei riitä, mutta valmistautumalla selviät sateisestakin päivästä tyylikkäänä.

Vaihteleva sää voi aiheuttaa harmaita hiuksia pukeutumista ajatellen eikä itsensä löytäminen yllättäen keskeltä vesisadetta ole kovin miellyttävää – varsinkin jos sateenvarjo jäi kotiin.

Sadetta ajatellen voi olla välillä vaikea pukeutua. Sadekuurot voivat tulla ja mennä, mikä vaikuttaa myös lämpötilaan; välillä palelet kylmyyden takia, välillä hiki tulee pintaan.

Huffington Post listasi avuksi pukeutumisvinkkejä sadepäiviin. Lue alta mitä kannattaa jättää vaatekaappiin ja mitä laittaa ylle, jotta seuraavan sadepäivän koittaessa et joudu niin murehtimaan vaatteitasi.

Ei: Unohda arat materiaalit, kuten silkki tai vaaleat värit, kuten valkoinen.
Kyllä: Simppeliä ja jämäkkää tummissa sävyissä

Yläosaksi kannattaa valita esimerkiksi pitkähihainen, hengittävä t-paita tai kevyt neule. (Sade)takkisi alla ne toimivat hyvin ja saat kerrospukeutumisen näyttämään vaivattomalta.

Ei: Leveät, väljät housumallit
Kyllä: Kapeat housut kevyestä ja nopeasti kuivuvasta materiaalista

Ensinnäkin väriksi kannattaa valita musta, koska siitä sateen jäljet eivät erotu niin helposti. Kun on märkää ja tuulista, skinny-mallin housut tai leggingsit ovat hyvä valinta. Niiden muoto ei muutu, vaikka kuinka ne kastuisivat eikä tuuli tartu kapeisiin lahkeisiin. Ne myös kuivuvat nopeasti, joten et joudu istumaan esimerkiksi työpaikallasi läpimärkänä koko päivää.

Ei: Ohut, lyhyt takki
Kyllä: Pitkä, peittävä takki, joka kestää vettä

Sateenvarjo ei peitä kaikkea, joten pidempi takki suojaa sinua paremmin. Jämäkkä takki reiden puoliväliin tai polviin on oiva valinta, kuten vanha kunnon klassikko, trenssi.

Ei: Pitkävartiset, kömpelöt kumpparit
Kyllä: Lyhyemmän varren omaavat, sulavalinjaiset kumisaappaat

Kuka on sanonut etteikö kumisaappaat voisi olla myös tyylikkäät? Perinteisemmät mallit ovat isot ja kömpelöltä tuntuvat jalassa, mutta saatavilla on myös sulavalinjaisia, tyylikkäitä malleja, joilla on mukavampi kävellä.

Ei: Asusteet kotona
Kyllä: Oikeat asusteet yllä

Vähennä stressiä valitsemalla toimivat asusteet, sillä ne voivat olla parhaat ystäväsi sadepäivänä. Pidä hiukset kuivana valitsemalla lämmin ja mukava pipo, valitse mukaasi keliin kuin keliin sopiva laukku sekä sijoita hyvään, jämäkkään sateenvarjoon.

Katso tyyli-inspiraatiota täältä.

Lähde: Huffington Post