Tutkimus: Useita tatuointeja omaavilla naisilla muita parempi itsetunto, mutta myös enemmän itsemurhayrityksiä

Tutkijoiden mukaan tatuoinnit voivat olla tapa palauttaa itsetuntoa itsemurhayrityksen jälkeen.

Tutkimuksen mukaan useita tatuointeja – 4 tai enemmän – omaavilla nuorilla naisilla on parempi itsetunto kuin tatuoimattomilla naisilla, mutta he ovat myös todennäköisemmin yrittäneet itsemurhaa, kertoo Medical Daily.

Texas Tech Universityn tutkijat halusivat selvittää, miten tatuoinnit voivat korreloida itsetuntoon ja hyvinvointiin. Tutkimuksen mukaan kehon koristelu voi toimia nuorille naisille emotionaalisena terapiana voimakasta emotionaalista tuskaa koettuaan.

Sosiologian professori Jerome Kochin johtamaan tutkimukseen osallistui kuudesta julkisesta amerikkalaisyliopistosta noin 2 400 opiskelijaa, joista 59 prosenttia oli naisia, 67 prosenttia valkoihoisia ja 82 prosenttia 18-20-vuotiaita.

Osallistujien tatuointien määrän lisäksi tutkijat selvittivät heidän masennustasoaan, itsetuntoaan sekä itsemurhayritysten määrää. Tulosten analysointi johti Medical Dailyn mukaan yllättäviin tuloksiin.

”Jatkuvasti raportoimme alhaisemmasta hyvinvoinnista naisten keskuudessa miehiin verrattuna. Tutkimukseen osallistuneiden opiskelijoiden joukosta etenkin ensimmäisen ja toisen vuoden naisopiskelijoilla on alhaisempi itsetunto, he ovat masentuneempia ja heillä on enemmän itsemurha-ajatuksia sekä todennäköisemmin kertovat yrittäneensä itsemurhaa”, tutkijat totesivat.

Neljä tatuointia tai enemmän omaavilla naisilla itsemurhayritykset olivat nelinkertaiset verrattuna naisiin, joilla ei ollut tatuointeja.

”Ristiriitaista on kuitenkin se, että tulokset osoittavat tilastollisesti merkittävää nousua itsetunnossa samassa ryhmässä”, kirjoittivat tutkijat, joiden mukaan useita tatuointeja omaavat naiset kertoivat olennaisesti korkeammasta itsetunnosta kuin toiset naiset.

Tutkijat spekuloivatkin, että itsemurhayrityksen jälkeen tatuoinnit voivat olla tapa saada takaisin itsetuntoaan.

”Kuten rintasyövästä selvinneet ja hyväksikäytön uhrit hankkivat tatuointeja ja lävistyksiä paikatakseen fyysisiä menetyksiään, uskomme tutkimukseemme osallistuneiden naisten koettavan paikata emotionaalisia menetyksiään useammilla tatuoinneilla”, tutkijat päättelivät.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Medical Daily