Tutkimus: Tällaisen luonteenpiirteen omaavilla on vähemmän rasvaa vatsassa ja lantiolla

Tutkijat löysivät piirteen, jonka omaavilla vatsan ja lantion seutu voi olla pienempi.

Tutkimuksen mukaan todella tietoiset ihmiset, eli he, jotka ovat hyviä keskittymään yhteen asiaan kerrallaan ja elämään hetkessä, omaavat merkittävästi vähemmän vatsarasvaa kuin he, jotka eivät ole yhtä tarkkaavaisia.

Women’s Healthin mukaan tutkijat mittasivat painoindeksin sekä rasvan määrän lantiolta ja vatsalta 394 henkilöltä, jotka olivat syntyneet vuosien 1959 ja 1974 välillä. Tämän jälkeen osallistujat vastasivat 15 kysymystä sisältävään mindfulness-arviointiin.

Osallistujat vastasivat kysymyksiin, kuten ”Minun on vaikea keskittyä siihen, mitä nykyhetkessä tapahtuu”, asteikolla 1-6 (1 vastasi lähes aina, 6 merkitsi ei lähes koskaan) osoittaakseen, kuinka samaa mieltä olivat väittämän kanssa. Vastauksista laskettiin keskiarvo osallistujien yleisen mindfulness-tuloksen saamiseksi 1 ollessa alhaisin ja 6 korkein tulos.

Tutkijoiden otettua huomioon muut muuttujat elämäntavoissa, kuten ikä, sukupuoli ja tupakointi, he vertasivat osallistujien testituloksia heidän kehon rasvapitoisuuteen ja painoon.

International Journal of Behavioral Medicine -journalissa julkaistu tutkimus tukee teoriaa, että olemalla virittyneenä kehoonsa syömisen yhteydessä, voit vaikuttaa siihen, kuinka paljon syöt ja se voi auttaa laihtumaan. Tulokset ovat kuitenkin vertailevat, joten ne eivät todista syy-yhteyttä.

Women’s Healthin mukaan tutkijat ovat todenneet, että lisätutkimukset ovat tarpeen, jotta selviää, miten ja miksi tietoisuus voi auttaa laihtumaan ja pitämään karistetut kilot poissa.

Voit perehty tutkimukseen enemmän täällä.

Lähde: Women’s Health


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.