Jos olet miettinyt, mikä on normaali kesto seksille, tarjoavat tutkijat sinulle nyt vastauksen.

Moni varmasti joskus miettii seksiaktin jälkeen itsekseen, miten oma seksielämä yhdynnän keston suhteen vertautuu muihin. Canadian and American Sex Therapists’ Perceptions of Normal and Abnormal Ejaculatory Latencies: How Long Should Intercourse Last? -niminen tutkimus tarjoaa tähän kysymykseen vastauksen.

Tutkimuksen mukaan keskiverto yhdyntä kestää kolmesta seitsemään minuuttiin – esileikki pois luettuna. Good Housekeepingin mukaan tämä vastaa aiempien tutkimusten tuloksia, jotka ovat kertoneet keskiverto yhdynnän kestävän 5-7 minuuttia.

”Hyvin harvat ihmiset harrastavat seksiä kauemmin kuin 12 minuuttia”, seksiterapeutti Barry W. McCarthy kommentoi.

Hän lisäsi, että aktin kestoa voi lisätä ja etenemistä voi hidastaa hiomalla kumppanin tekniikkaa manuaalisella stimulaatiolla – niin sanotusti käsipelillä. Myös asentoja kannattaa vaihdella ja seksin tempoa ja tyyliä muuttaa yhdessä.

Jos sinun ja kumppanisi seksihetket yleensä kestävät noin viisi minuuttia, voit huojentaa mieltäsi sillä, että se on täysin normaalia ja yleistä. Tutkimus tehtiin seksiongelmien takia terapeuttien luona käyvin ihmisten antamien tietojen avulla.

Lähde: Good Housekeeping