Tutkimus: Seksuaaliset narsistit saattavat pettää todennäköisemmin

Narsistin kanssa yhdessä olemisen huonoista puolista on kirjoitettu jo paljon ja nyt niiden joukkoon on tullut yksi huono puoli lisää.

Archives of Sexual Behavior -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan etenkin seksuaaliset narsistit saattavat pettää kumppaniaan muita todennäköisemmin. Huffington Postin mukaan tutkijat James K. McNulty ja Laura Widman perehtyivät 123 vasta naimisiin menneeseen pariskuntaan heidän liittonsa neljän ensimmäisen vuoden ajan.

Tutkimuksia tehtiin sekä laboratoriossa että kyselyin. Kyselyissä osallistujat arvioivat itse omaa seksuaalista tyytyväisyyttään, tyytyväisyyttään avioliittoonsa sekä uskollisuutta. Osallistujia pyydettiin erityisesti vastaamaan kysymyksiin seksuaalisesta narsismista, joka määriteltiin suurena tiedostamisena omista seksuaalisista taidoistaan, seksuaalisena hyväksikäyttönä, seksuaalisina oikeuksina ja seksuaalisen empatian puutteena.

Seksuaalisen narsismin arvioimiseksi tutkijat pyysivät osallistujia valitsemaan 1-5-asteikolta sopivan kohdan eri lauseiden kohdalla sen mukaan, kuinka paljon samaa mieltä tai eri mieltä he olivat lauseesta. Huffington Postin mukaan lauseita olivat muun muassa nämä: ”Voisin helposti suostutella puolisoni harrastamaan kanssani seksiä, jos hän ei haluaisi”, ”Tiedän, miten tyydyttää kumppanini” ja ”Tunnen ansaitsevani seksuaalisia aktiviteettaja, kun olen sillä tuulella”.

Tutkijoille selvisi neljän vuoden jälkeen, että seksuaalisesti narsistisemmat osallistujat pettivät kumppaniaan todennäköisemmin kuin he, jotka eivät olleet niin seksuaalisesti narsisteja. Sen lisäksi ne puolisot, jotka käyttivät hyväkseen kumppaneitaan seksuaalisesti ja kokivat olevansa oikeutettuja seksiin, olivat todennäköisemmin uskottomia, kuten myös miehet, joilla ei ollut seksuaalista empatiaa vaimojaan kohtaan.

Tutkijoiden mukaan löydökset ehdottavat, että seksuaalinen narsismi voi olla mahdollinen merkki siitä, että henkilö on todennäköisemmin uskoton.

Lähde: Huffington Post


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.