Paljastava pukeutuminen ei enää herätäkään niin paljon negatiivisia ajatuksia muissa.

Naiset kokevat edelleen paljon ulkonäköpaineita ja naisia myös arvostellaan paljon heidän ulkonäkönsä ja pukeutumisen perusteella. Etenkin seksikkäästi pukeutumiseen on liittynyt negatiivisia mielikuvia: paljastavasti pukeutunut nainen ei esimerkiksi ole fiksu tai on kevytkenkäinen.

Erään tutkimuksen perusteella asenteet voivat olla kuitenkin muuttumassa – ainakin kun on kyse suhtautumisesta seksikkäästi pukeutumiseen. The Independentin mukaan lyhyen hameen, tiukan mekon tai avaran yläosan käyttäminen voikin tarkoittaa, että nainen otetaan vakavasti.

Tohtori Alfredo Gaitan Bedfordshiren yliopistosta kokosi yhteen 64 opiskelijaa, keski-iältään 21-vuotiaita, ja näytti heille kaksi valokuvasettiä samasta naisesta. Ensimmäisessä naisella oli yllään avara yläosa, minihame ja takki ja toisessa nainen oli pukeutunut pidempään hameeseen ja hänen yläosansa paljasti vähemmän ihoa.

The Independentin mukaan osallistujia pyydettiin sitten määrittelemään nainen hänen uskollisuutensa, työtilanteensa, moraalin, luonteen, älykkyyden sekä halun harrastaa seksiä perusteella.

Jos aiemmissa tutkimuksissa on todettu, että paljastava pukeutuminen saa naisen vaikuttamaan vähemmän älykkäältä, olivat Gaitanin tutkimuksen tulokset toisenlaiset; The Independentin mukaan seksikkäät vaatteet johtivat korkeampiin arvioihin naisen älykkyydestä ja uskollisuudesta. Muissa tekijöissä ei havaittu merkittäviä muutoksia naisen pukeutumisen perusteella.

”Ovatko asenteet muuttuneet niin paljon, että ihmiset eivät enää tee negatiivisia arvioita naisen pukeutumisen perusteella”, Gaitan kysyi.

”Meistä on edelleen olemassa negatiivisia asenteita, mutta kenties ihmiset näkevät seksikkään tyylin positiivisemmin”, hän jatkoi.

Kaiva siis rohkeasti minihame kaapista yllesi, mutta tee niin vain, jos todella haluat. Jos haluat puketua seksikkäästi, anna mennä – jos et halua, sekin on aivan okei.

Mitä mieltä olet tutkimustuloksesta? Kerro se kommenteissa!

Lähde: The Independent