Tutkimus parisuhteen kynnyskysymyksistä: Miehet haluavat seksiä, naiset hyvää seksiä

Seksillä on iso osa parisuhteessa ja se voi olla kynnyskysymys suhteen aloittamiselle.

Tutkimus on selvittänyt, mitkä asiat ovat kynnyskysymyksiä parisuhteen kannalta niin satunnaisia kuin vakavia suhteita ajatellen sekä miten kynnyskysymykset vaihtelevat sukupuolen mukaan. Tutkimusta varten tutkijat yhdistivät tietoja kuudesta eri tutkimuksesta.

Personality and Social Psychology Bulletin -journalissa julkaistun tutkimuksen mukaan kynnyskysymykset liittyivät suurimmaksi osaksi epätoivottuihin luonteenpiirteisiin. Sekä naisten että miesten vähiten toivomat piirteet olivat epäsiisteys, laiskuus ja tarvitseva luonne.

Kynnyskysymykset liittyivät myös epäterveellisiin elämäntapoihin sekä eroavaisuuksiin seksuaalisissa ja romanttisissa tavoitteissa. Tutkimuksen mukaan naisilla on miehiä enemmän kynnyskysymyksiä suhdetta ajatellen.

Tutkimuksesta paljastui eroavaisuuksia suhdetyyppien kynnyskysymyksissä. Vakavaa kumppania tai pitkäkestoista parisuhdetta etsittäessä seksi on suurin kynnyskysymys sekä miehille, että naisille – yhdellä erolla.

Miehille naisen alhaiset seksihalut olivat asia, jota ei voi ohittaa. Naisten kohdalla taas seksin laadulla oli enemmän väliä; huono seksi oli naisille enemmän kynnyskysymys.

Satunnaisten suhteiden kohdalla tilanne oli toinen, sillä eniten väliä oli kolmella asialla: osapuolella on terveysongelmia, kuten sukupuolitauteja, hän haisee pahalle ja hän ei huolehdi hygieniastaan.

”Käytännössä lyhytaikaisten kumppanien kohdalla riittää, jos heillä on hammasharja”, tutkimuksen tekoon osallistunut Gregory Webster Floridan yliopistosta kommentoi.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Mitkä ovat sinun kohdallasi kynnyskysymyksiä kumppania ja parisuhdetta ajatellen? Kommentoi alla!

Lähde: Glamour