Vatsakkaat miehet päihittivät normaalipainoiset vastineensa, kun kyse on seksin kestosta.

Moni pitää siitä, että seksi kestää pidempään ja olemmekin aiemmin kertoneet tutkimuksesta, joka paljasti missä asennossa miehet kestävät pidempään ennen kuin saavat orgasmin. Toinen tutkimus on sen sijaan tuonut esiin, kuinka miehen paino voi vaikuttaa sänkypuuhien kestoon.

Turkkilaisen Erciyesin yliopiston tutkimuksen mukaan ylipainoisten miesten seksuaalinen kestävyys on parempi kuin normaalipainoisilla miehillä. Ero miesten välillä oli viisi minuuttia ylipainoisten eduksi.

Tutkimukseen osallistui sata miestä, jotka etsivät vastauksia seksuaalisiin häiriöihin, ja toiset sata miestä, joilla ei vaikuttanut olevan ongelmia makuuhuoneen puolella. Vuoden kestäneessä tutkimuksessa perehdyttiin miesten seksuaalisen suorituksen ja painoindeksin väliseen suhteeseen.

Tutkijoille selvisi, että korkeamman painoindeksin, ja etenkin suuremman vatsan, omanneet miehet kestivät keskimäärin 7,3 minuuttia ennen laukeamista. Normaalipainoiset miehet sen sijaan kestivät pari minuuttia.

Tutkijoiden mukaan taustalla vaikuttava tekijä voi olla naishormoni estradioli, jota kehossa on sitä enemmän, mitä enemmän ihmisellä on vatsarasvaa. Estradiolilla on kyky jarruttaa orgasmin saamista.

Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei ylipaino ole terveydelle hyväksi ja miettiä kumpi on tärkeämpää, seksin kesto vai oma hyvinvointi.

Lähde: Herkkusuu / StethNews