Kuinka monen kanssa olet ollut petipuuhissa? Tämä voi olla tärkeä kysymys kumppania valitessa.

Monen suhteen alussa esitetään toiselle kysymys, johon vastaaminen saattaa olla monelle kylmäävä kokemus: ”Kuinka monen henkilön kanssa olet ollut sängyssä?”

On turha edes odottaa, että tähän vastattaisiin aina rehellisesti. Varsinkin naisilla saattaa esiintyä painetta kertoa todellisuutta selvästi pienempi luku. Totuus nimittäin on, että seksikumppanien lukumäärä voi vaikuttaa siihen, kuinka houkutteleva sinä olet kumppanina toisten silmissä.

Nyt aiheesta on tehty Briteissä tutkimus, jossa tutkittiin, tekeekö aikaisempien seksikumppanien määrä sinusta toisen silmissä viehättävän, vai epäviehättävän.

Mikä sitten on maaginen luku? Houkuttelevalla kumppanilla pitäisi olla jonkin verran seksuaalista kokemusta ennen suhdetta, mutta ei kuitenkaan liikaa. Suurin osa tutkimukseen osallistuneista kertoi, että kaikkein houkuttelevimmaksi kumppanin teki, jos hänellä on ennen suhdetta ollut 2–3 seksikumppania.

Jos kumppaneita oli enemmän, tuli kumppanista nopeasti vähemmän houkutteleva. Jos aiempien seksikumppanien määrä oli enemmän kuin 15, kiinnostus laski todella voimakkaasti.

Mielenkiintoista on myös, että tutkimukseen osallistujien omat seksikumppanien määrät ylittivät selkeästi ”ideaalit” luvut, sillä miesten keskimääräinen seksikumppanien määrä oli 8,4 ja naisten puolestaan 5,81.

Mitä mieltä sinä olet näistä luvuista? Kuulostaako 2–3 aiempaa seksikumppania sinusta paljolta vai vähältä?

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Wunderweib / Kuva: Dainis Graveris, Unsplash