Tämä erikoinen kellon aika on paras aika syödä päivällinen, jos haluat pudottaa painoa.

Jos sinulla on menossa laihdutusprojekti, mutta kilojen karistaminen tuntuu haastavalta, kiinnitä erityistä huomiota niihin kellonaikoihin, joina syöt.

Eräässä tutkimuksessa nimittäin saatiin selville, että erääseen tiettyyn kellon aikaan syöminen auttoi tutkimukseen osallistuneita laihtumaan enemmän kuin ne osallistujat, jotka söivät muina kellonaikoina.

Tähän tiettyyn kellonaikaan syöminen auttoi myös laskemaan tutkimukseen osallistuneiden verenpainetta ja parantamaan heidän mielialaansa.

Tutkimuksessa saatiin selville, että he, jotka söivät päivällisensä viimeistään kello kolmelta iltapäivällä, laihtuivat muita enemmän.


Tutkimuksessa tutkittiin niin kutsuttua pätkäpaastoa, eli sitä, että päivän kaikki ateriat syödään tietyn aikaikkunan, esimerkiksi kahdeksan tunnin, aikana. Tutkimuksessa saatiin selville, että laihtuminen oli tehokkainta, jos tämä aikaikkuna oli mahdollisimman aikaisin päivällä.

Tämän aikaikkunan mukaan aamiainen siis syötiin kello 7 aamulla, ja päivän viimeinen ateria eli päivällinen syötiin jo niinkin aikaisin kuin kello 15 iltapäivällä.

Jos siis ajoitat päivällisesi iltapäivään kello 15, laihtumisesi on tutkimuksen mukaan kaikkein tehokkainta.

Olisitko sinä valmis syömään päivän viimeisen aterian näin aikaisin?

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: The Sun / Kuva: Farhad Ibrahimzade, Unsplash