Tutkimus: Naisten kannattaa nukkua enemmän, jos haluavat aktiivisemman seksielämän

Yksi nukuttu tuntikin enemmän voi kasvattaa seksin harrastamisen todennäköisyyttä.

Enemmän nukkuvat naiset tekevät todennäköisemmin myös muita asioita sängyssä, väittää tutkimus. Tutkimuksen mukaan jokainen nukuttu lisätunti kasvattaa seksin harrastamisen todennäköisyyttä seuraavana päivänä 14 prosentilla.

Newserin mukaan tutkimusta varten Michiganin yliopiston Sleep and Circadian Research Laboratoryn tutkijat seurasivat 171 korkeakouluikäistä naista yli 14 päivää. Tutkijoille paljastui, että enemmän nukkuvat harrastivat enemmän seksiä – ja parempaa sellaista.

Pidemmät yöunet tehostivat seksuaalista halua jopa silloin, kun muita tekijöitä, kuten muutoksia mielialassa, kontrolloitiin. Päätutkijan mukaan torkuttaminen ei tuo ratkaisua seksuaalisiin ongelmiin, mutta tutkijan mukaan seksiongelmia kokevien kannattaisi ehdottomasti varmistaa, että nukkuvat riittävästi.

”Naisten tai heidän kumppaniensa kannattaa edistää toistensa hyviä yöunia, jos vain pystyvät, esimerkiksi auttamalla kotitöissä, suunnitellen romanttisia reissuja tai vain harjoittamalla hyvää nukkumishygieniaa, sillä se voi auttaa suojaamaan ongelmilta makuuhuoneen puolella”, tutkija kommentoi.

Lähde: Newser