On hyvin yleisessä tiedossa, kuinka naiset usein saavat miehiä vähemmän palkkaa, mutta sama pätee myös työstä saatuun kunniaan ja sen vaikutukseen oman uran suhteen.

Harvardin yliopiston Heather Sarsonsin tekemän tutkimuksen mukaan naisten tehdessä töitä yhdessä miesten kanssa menestyvissä ryhmäprojekteissa, vaikuttaa menestys paremmin miesten uraan kuin naisten. Sarson teki tutkimusta omalla alallaan perehtyen tieteellisten julkaisujen jättämis- ja julkaisumääriin.

Tutkimuksen mukaan naisten ja miesten tehdessä omia julkaisujaan, he saivat vakinaisen viran noin samoissa määrissä. Jos taas miehet ja naiset tekivät yhteistyössä julkaisuja, miehet saivat enemmän vakinaisia virkoja – lähes tuplasti naisiin verrattuna.

”Vaikuttaisi siltä, että kun Janet kirjoittaa tutkimusta Georgen kanssa, tekevät Janetin kollegat sen johtopäätöksen, että George ansaitsee kaiken kunnian”, New York Times totesi tutkimuksesta.

Toisin sanoen naisten kanssa yhteistyötä tekevät miehet saavat kunnian valmiista työstä sekä ylennykset, jotka siitä voivat seurata.
Tutkimus julkaistiin Harvard Business Review’ssä ja voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Glamour