Isompi ei ehkä olekaan parempi.

Keniassa tehty tutkimus sai selville, että vastoin yleistä uskomusta, isommat penikset omaavien miesten vaimot pettävät todennäköisemmin. Tutkijoiden mukaan aina yhtä tuumaa pidempi penis lisäsi naisen avioliiton ulkopuolisen suhteen todennäköisyyttä lähes 1,5- kertaisesti.

PLOSOne-julkaisussa julkaistua tutkimusta varten tutkijat haastattelivat 545 naimisissa olevaa pariskuntaan Keniassa ymmärtääkseen heidän parisuhdetapojaan sekä tunnistaakseen, mitkä tekijät vaikuttivat naisten pettämiseen.

Tutkijat keskittyivät erityisesti naisten uskottomuuteen, koska HIV on yleistä ja leviää alueen naisten keskuudessa. Tutkijat kokivat, että jos he pystyvät tunnistamaan syyt suojaamattomalle seksille, he voivat paremmin estää sitä tapahtumasta.

Tutkimusta varten osallistuneita pariskuntia pyydettiin kertomaan itse miehen erektiossa olevan peniksen pituus (heillä oli 15 tuuman mitainen viivoitin vertailukohteena). Jos pituuksissa oli eroja, tutkijat käyttivät lukemien keskiarvoa tai vaimon kertomaa, koska naiset valehtelivat pituudesta epätodennäköisemmin.

Tämän avulla selvisi, että isomman peniksen omaavien miesten vaimot pettivät todennäköisemmin. Tutkijat kertoivat, että naiset yhdistivät isommat penikset kipuun ja epämukavuuteen seksin aikana, mikä esti nautintoa ja seksuaalista tyydytystä, mitä naisten pitäisi tuntea.

”Jotkut penikset ovat isoja, mutta emättimeni on pieni ja kun hän koettaa tulla sisääni, se sattuu niin paljon, että joudun etsimään miehen, jolla on pienempi penis, ja joka voi tehdä sen niin, että minäkin nautin”, eräs tutkimukseen osallistunut nainen oli kertonut tutkijoille.

Huffington Post kertoo, että tutkimukseen osallistuneista 545 naisesta 6,2 prosentilla oli avioliiton ulkopuolisia suhteita puoli vuotta kestäneen tutkimuksen aikana. Naisten pettämisherkkyyttä lisäsivät myös muun muassa se, että mies ei suostunut seksiin tai naisen haluamaan asentoon, perheväkivalta, nainen oli alle 25-vuotias ja seksuaalisen tyytyväisyyden puute.

Lähde: Huffington Post