Tutkimus löysi yhteyden kivunsietokyvyn ja kaveripiirin suuruuden väliltä.

Jokainen sietää kipua eri tavoin, mutta tutkijat ovat todenneet, että kivunsietokyvyn ja kaveripiirin suuruuden välillä on yhteys. Scientific Reports -journalissa julkaistun tutkimuksen mukaan mitä enemmän sinulla on kavereita, sitä paremmin siedät kipua.

”Kivunsietokyky on merkittävä ennustekijä yksilön sosiaalisen verkoston koosta”, tutkijat totesivat Newserin mukaan.

Tutkimusta varten aiheutettiin kipua osallistujille niin, että heitä pyydettiin olemaan kyykyssä selkä seinää vasteen niin pitkään kuin vain kestivät pitäen samalla polvia tietyssä kulmassa.

Tätä ennen osallistujat vastasivat kyselyihin, joissa selvitettiin muun muassa kuinka moniin kavereihinsa he olivat yhteydessä viikoittain ja kuukausittain. Osallistujia oli yhteensä 101 ja he olivat iältään 18-34-vuotiaita.

Suurimpaan määrään kavereita kuukausittain yhteydessä olevilla oli tutkimuksen mukaan vahvin kivunsietokyky – jopa otettaessa huomioon kunto, stressi ja luonteenpiirteitä.

Newserin mukaan tutkijat uskovat endorfiinien olevan yhteyden taustalla ja sille voi olla evoluutiollinen syy.

”Kiintymys toisiin ihmisiin on tärkeää selviämisemme kannalta… yhteistyön tekeminen ruoan löytämiseksi”, tutkimusta tehnyt Katerina Johnson sanoi esimerkiksi.

Tästä seuraa se, että ihmisten kropat haluaisivat palkita hyvästä sosiaalisesta kanssakäymisestä ja saada taas olon tuntumaan huonolta, kun sosiaalista kanssakäymistä on vähemmän.

Newserin mukaan tutkijat huomauttivat olevan mahdollista, että he, joilla on luonnostaan parempi kivunsietokyky aktiivisemman endorfiinijärjestelmän ansiosta, voivat saada enemmän hyötyä ystävyyssuhteista ja näin etsiä niitä lisää.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Newser


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia