Lemmikeistä voi olla enemmän iloa lapsille kuin siskoista ja veljistä.

Monet mieltävät lemmikkinsä osaksi perhettä, yhdeksi perheenjäseneksi. Joskus lemmikki voi tuntua jopa muita ihmisiä tärkeämmältä ja rakkaammalta, ja tämä vaikuttaisi pätevän etenkin lapsiin.

Tutkimus on selvittänyt, että lapset saavat enemmän tyydytystä suhteestaan lemmikkeihin kuin sisaruksiinsa. Cambridgen yliopiston tutkijat selvittivät, että lemmikeillä on positiivinen vaikutus lasten sosiaalisiin taitoihin ja henkiseen hyvinvointiin sekä lapset saavat enemmän irti suhteestaan lemmikkeihin kuin on aiemmin luultu.

Tutkijat perehtyivät 12-vuotiaisiin lapsiin yli 70 kotitaloudesta, joissa oli yksi tai useampi lemmikki ja kotona enemmän kuin yksi lapsi. Lapsilta kysyttiin heidän suhteistaan ja he kertoivat lemmikkien olevan heille läheisempiä kuin sisaruksensa.

Tutkimuksen mukaan etenkin koirien kanssa asuneilla lapsilla oli erityisen korkea käsitys tyytyväisyydestä elämään muihin verrattuna.

”Vaikka lemmikit eivät täysin ymmärrä tai vastaa sanallisesti, ei uskotumisen taso lemmikeille ollut yhtään pienempi kuin sisaruksille”, tutkimusta tehnyt Matt Casselles sanoi.

”Se, että lemmikit eivät voi ymmärtää tai vastata voi olla jopa hyöty, koska se tarkoittaa, että ne eivät ollenkaan tuomitse”, hän lisäsi.

Tutkimus ilmestyi Journal of Applied Developmental Psychology -julkaisussa ja voit lukea siitä lisää täällä.

Lähde: Prima