Romanttisen sähköpostiviestin kirjoittaminen aiheuttaa enemmän romanttisia tuntemuksia.

Nykyaikana romanttinen ele kumppanilta voi olla sydän- tai suukko-emojin lähettäminen älypuhelimella, mutta pidempi rakkauskirje voisi olla parempi idea – tai ainakin parempi idea kuin soittaa ja jättää viesti vastaajaan.

Computers in Human Behavior -journalissa julkaistun tutkimuksen mukaan romanttisen sähköpostin lähettäminen aiheuttaa enemmän todella romanttisia, rakastavia tuntemuksia kuin viestin jättäminen puhelinvastaajaan.

Women’s Healthin mukaan tutkimusta varten seurattiin 72 korkeakouluopiskelijaa. Tutkijoille ilmeni, että romanttisia sähköposteja lähettäneet käyttivät vahvempaa ja harkitumpaa kieltä kuin he, jotka soittivat ja jättivät vastaajaan viestin.

Syy tähän on se, että kirjoitettuihin viesteihin lisätään enemmän positiivisuutta kompensoimaan sitä, ettei äänensävy tule esiin kirjoitetussa viestissä. Sähköpostit myös antavat mahdollisuuden korjata sanomisiaan ja kirjoittaa rauhassa, jotta lopputuloksena on paras mahdollinen viesti.

”Tämä ylimääräinen prosessointi voi lisätä kiihottumista”, tutkijat kirjoittavat Women’s Healthin mukaan.

Romanttisen sähköpostiviestin kirjoittamisen vaikutus tuntemuksiin oli samankaltainen sekä naisilla että miehillä, tutkimuksesta selvisi.

Lähde: Women’s Health