Ensivaikutelma voi muuttua paremmaksi, jos kiinnität kunnolla huomion toisen ihmisen kasvoihin.

Jos kiinnität treffiseuralaiseen enemmän huomiota, voi hänen viehätysvoimansa kasvaa silmissäsi, vaikka aluksi et olisi hänelle niin lämmennyt. Tutkimuksen mukaan se, kuinka paljon annat huomiota henkilön kasvoille vaikuttaa siihen, kuinka viehättäväksi hänet miellät.

Psychological Science -journalissa julkaistua tutkimusta varten Harvardin tutkijat pyysivät miehiä ja naisia osoittamaan, kumpi kahdesta ruudulle vierekkäin ilmestyneistä kasvoista oli toista parempi.

Glamourin mukaan ennen kuin osallistujille näytettiin kasvoja, ruudulla oli jommallakummalla puolen musta piste samassa kohdassa, jossa kasvokuvissa olleiden silmät olisivat, jotta kuvia katsovan huomio kiinnittyisi toisiin kasvoista.

Tutkijoille ilmeni, että kasvoparista ne kasvot miellettiin viehättävämmän näköiseksi, kun kasvokuva oli samalla puolen kuin musta piste oli ollut ennen kuvan näyttämistä. Tutkijoiden mukaan tämä viittaisi siihen, että kiinnittämällä enemmän huomiota henkilön kasvoihin voi hänen viehättävyytensä muuttua katsojan silmissä – ainakin ensivaikutelmien kohdalla.

Tutkijoiden mukaan löydökset myös osoittavat, että tavalliset viehättävät piirteet – tai niiden puute – eivät ole kaikki kaikessa, kun on kyse siitä, kuinka viehättäväksi jonkun ihmisen kokee. Glamourin mukaan kauneus ei siis ole pelkästään katsojan silmissä, vaan myös siinä, mihin silmät katsovat.

Voit lukea tutkimuksesta lisää täältä.

Lähde: Glamour