Tutkimus: Jopa 12-vuotiaat tytöt eivät suostu poistumaan kotoaan ilman meikkiä

Nuoret tytöt meikkaavat paljon eivätkä aina päivän päätteeksi pese meikkiä pois.

Tutkimuksen mukaan yli puolet 12-14-vuotiaista käyttävät meikkiä lähes päivittäin, kertoo Daily Mail. Tämän lisäksi 17 prosenttia ei suostu poistumaan kotoaan ilman meikkiä.

Monet nuorista tytöistä eivät myös puhdista meikkejä ennen nukkumaanmenoa. 63 prosenttia nukkuu meikit kasvoillaan ainakin kerran viikossa, 38 prosenttia unohtaa pestä ne pois ja 36 prosenttia jättää ne pesemättä, koska ovat liian väsyneitä.

Simplen teettämän tutkimuksen mukaan näistä nuorista tytöistä 45 prosenttia korjailee meikkiään pitkin päivää – etenkin, jos heillä on huono iho. Meikkaamisesta huolimatta 81 prosentille nuorista tytöistä on tärkeää, että iho on kirkas ja terve.

Daily Mailin mukaan 70 prosenttia äideistä on kuullut säännöllisesti tyttäriensä valittelevan ihostaan. Ihonhoitoasiantuntijat varoittelevat, että liiallinen meikin käyttö nuorena pahentaa iho-ongelmia.

Daily Mailin mukaan asiantuntijat ovat sanoneet, että liiallisella meikkauksella voi myös olla pitkäaikaisesti haitallisia vaikutuksia ihon terveyteen ja sen kuntoon – puhumattakaan vaikutuksista itsevarmuuteen ja itsetuntoon.

Lähde: Daily Mail


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.