Selfie-kuvien ottaminen ja jakaminen somessa voi rasittaa parisuhdetta.

Jos olet erityisesti aktiivinen Instagramin käyttäjä, kannattaa oman rakkauselämän takia harkita selfie-kuvien julkaisun hillitsemistä. Tutkimuksen mukaan julkaisemalla usein kuvia itsestäsi voit rasittaa parisuhdettasi.

Glamourin mukaan Floridan osavaltion yliopiston tutkijat kysyivät 420 Instagram-käyttäjältä heidän selfie-tavoistaan, kehonkuvastaan ja parisuhdetyytyväisyydestä. Tutkimukseen osallistui eri ikäryhmiä, sillä osallistujat olivat iältään 18-62-vuotiaita.

Kuten voisi olettaa, omaan vartaloonsa tyytyväiset osallistujat olivat hyvin perillä selfie-kuvien ottamisesta. Glamourin mukaan heidän parisuhteensa kuitenkin kärsivät.

Tutkimuksen mukaan selfieitä ottavat kokivat enemmän eroja niin parisuhteiden kuin avioliittojen osalta sekä uskottomuutta. He olivat myös tyytymättömämpiä parisuhteissaan.

Glamourin mukaan yksi selitys tälle on se, että aktiivisuus Instagramissa voi tehdä kumppanin mustasukkaiseksi, kun julkisia tykkäyksiä ja kommentteja tulee niin ystäviltä, perheeltä, työkavereilta kuin muiltakin.

”Tyytyväisyys kehonkuvaan on yhteydessä lisääntyneeseen selfie-kuvien julkaisuun Instagramissa ja Instagramiin liittyvissä konflikteissa, mikä taas liittyy lisääntyneisiin negatiivisiin lopputuloksiin romanttisissa ihmissuhteissa”, tutkijat totesivat.

Glamourin mukaan siis jos olet viime aikoina julkaissut paljon selfieitä, saatat tehdä kumppanisi mustasukkaiseksi – etenkin jos kuvasi saavat hyvän vastaanoton.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Glamour