Tutkimus: Ihmiset viettävät mieluummin aikaa lemmikkiensä kuin ystäviensä kanssa

Koiranomistajien avulla toteutettu tutkimus osoittaa, miten tärkeitä lemmikit ovat ihmisille.

Viettääkö koti-ilta oman lemmikin seurassa vai hengailla ystävien seurassa? Mikäli tutkimusta on uskominen, niin noin joka toinen valitsee lemmikin.

Älypantoja koirille valmistava Link AKC teetti tutkimuksen, jonka mukaan yli puolet koiranomistajista mieluummin jättää kavereiden näkemisen väliin ja viettää aikaa lemmikkinsä kanssa, kertoo Metro. Uskollisuus lemmikkiä kohtaan heijastuu myös parisuhderintamalla: 80 prosenttia tutkimukseen osallistuneista sanoi, että jos kumppani ei pitäisi heidän lemmikistä, olisi suhde siinä.

Tutkimustulosten perusteella eläinystävät ovat suuri apu ihmisille. 60 prosenttia tutkimukseen osallistuneista kertoi, että heidän koiransa huolehtii heistä jollain tavalla ja Metron mukaan tulokset osoittivat, että koirat auttavat omistajiaan selviämään keskimäärin 4,83 stressaavasta tapahtumasta joka viikko.

Noin neljä viidestä (82%) sanoi heidän henkisen ja emotionaalisen terveytensä parantuneen koiransa ansiosta. Lemmikistä on myös apua elämän ylä- ja alamäkien aikana: 40 prosenttia sanoi nojautuneensa koiraansa päästäkseen yli rakkaan kuolemasta ja 20 prosenttia sanoi koiran auttaneen toipumaan vaikeasta erosta.

81 prosenttia tutkimukseen osallistuneista paljasti puhuvansa koiralleen kuin puhuisi ystävälleen ja 73 prosenttia myönsi kertovansa lemmikilleen asioita, joita he eivät kerro kenellekään muulle. Tutkimukseen osallistui myös sinkkuja koiranomistajia ja Metron mukaan he kaksi kertaa todennäköisimmin puhuivat parisuhdeongelmistaan koiralleen.

Yli puolet koiranomistajista sanoi, että lemmikkinsä näkeminen kotiin tullessa tekee heidät onnelliseksi ja 88 prosenttia osallistujista kokee, että lemmikki saa heidät olemaan parempi ihminen. Lähes kaikki (90%) osallistujista totesivat, että heillä on turvallisempi olo, kun heidän koiransa on lähettyvillä.

Lemmikeistä on iloa myös muutenkin kuin henkisellä puolella, sillä ne auttavat pysymään aktiivisena. Tutkimuksen mukaan 62 prosenttia koiranomistajista sanoi käyvänsä kävelyllä kahdesti päivässä koiransa takia ja yli kaksi kolmesta (68%) väitti tämän saaneen heidän terveytensä kohentumaan.

Lemmikkien omistaminen on iso vastuu ja kun sellaisen ottaa, on siitä sitouduttava huolehtimaan koko sen elämän ajan. Tämän valossa ei olekaan ihme, että 78 prosenttia tutkimukseen osallistuneista sanoi tekevänsä suuria elämän päätöksiä lemmikkinsä mukaan.

Tutkimukseen osallistuneista koiranomistajista 55 prosenttia sanoi, että paras puoli lemmikin omistamisessa on niiltä saatu ehdoton rakkaus ja 75 prosenttia kertoi, että vihaa sitä, kun joutuu olemaan erossa koirastaan. Tutkimukseen osallistui 2 000 amerikkalaista koiranomistajaa.

Lähde: Metro


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.