Tutkijat arvioivat erilaisissa parisuhdetilanteissa olevien ihmisten hyvinvointia.

Gallupin tutkimuksen mukaan naiset kärsivät enemmän parisuhteiden heikkenemisestä. Cosmopolitan kertoo tutkijoiden haastatelleen 131 159 amerikkailaista aikuista, jotka olivat joko sinkkuja, avoliitossa, avioliitossa, eronneita tai asumuserossa.

Osallistujien hyvinvointia arvioitiin useiden elementtien kautta saadakseen arvon 1 (huonoin) ja 5 (paras) väliltä. Cosmopolitanin mukaan sukupuolesta huolimatta avioliitossa olevat saivat parhaimmat hyvinvointiarvot.

Miehiin verrattuna naisilla oli kuitenkin korkeammat hyvinvointiarvot kaikissa parisuhdekategorioissa, paitsi yhdessä: asumuserossa olevien naisten hyvinvointiarvot olivat asumuserossa olevien miesten arvoja alhaisemmat.

Ymmärtääkseen, miksi näin on, tutkijat vertasivat osallistujien päivittäisiä stressiraportteja, mikä vaikuttaa jokaiseen hyvinvoinnin osaan, sekä rentoutumiseen tarkoitettujen lääkkeiden käyttöä, mikä voi aiheuttaa inflaatiota hyvinvointiarvolle.

Parisuhdetilanteesta huolimatta naiset käyttivät todennäköisemmin lääkärin määräämiä lääkkeitä tai muunlaista lääkitystä mielialaa parantaakseen. Silti ero stressitasoissa avioliitossa olevien ja asumuserossa olevien naisten välillä oli 55 prosenttia korkeampi kuin ero naimisissa olevien ja asumuserossa olevien miesten välillä.

Cosmopolitanin mukaan tutkijat epäilevät sen johtuvan siitä, että miehet yleensä ansaitsevat enemmän rahaa Yhdysvalloissa kuin naiset, joten asumuserossa oleminen voi aiheuttaa enemmän stressiä raha-asioista eronneille naisille, jotka saattavat joutua supistamaan menojaan elättääkseen itsensä yhden ihmisen tuloilla.

Cosmopolitan kuitenkin huomauttaa, että tuloksissa on hyväkin puoli: eronneet naiset stressaavat hieman vähemmän kuin asumuserossa olevat tai sinkkunaiset. Toisin sanoen jos avioliittosi on huono ja ero häämöttää, eron varmistamisen pitäisi jättää vaikeimmat ajat taaksesi.

Lähde: Cosmopolitan


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia