Tutkijat selvittivät: Tästä syystä toiset kyttäävät todennäköisemmin ex-kumppaneitaan Facebookissa

Osalla taipumus exän Facebook-stalkkaukseen on suurempi ja tutkijat paljastivat, mistä se voi johtua.

Kun parisuhde on päättynyt, jotkut päätyvät penkomaan entisen kumppanin Facebook-profiilia toisinaan pitkiksikin ajoiksi. Ohion osavaltionyliopiston ja Havaijin yliopiston tutkijat ova selvittäneet, miksi toiset todennäköisemmin kyttääväät entisiä kumppaneitaan sosiaalisessa mediassa kuin toiset.

Tutkijoille ilmeni, että henkilöt, jotka ovat epävarmempia ja ahdistuneempia suhteestaan, ovat yleensä enemmän traumatisoituneita erosta. Mitä traumatisoituneempi erosta on, sitä todennäköisemmin entisen kumppanin Facebook-profiilia pitää silmällä.

Brittilehti Metron mukaan some-kyttääminen on ilmeistä; jos edelleen murehdit ja vatvot, mikä meni pieleen, sitä todennäköisemmin koetat ymmärtää eroa sosiaalisen median kautta.

Tutkimus myös nosti esiin, kuinka ex-kumppanin nettipuuhien kyttääminen on haitallista omalle hyvinvoinnille.

”Erosta eniten traumatisoituneet todennäköisimmin seuraavat ex-kumppania netissä, minkä aiempi tutkimus osoittaa voivan viivästyttää emotionaalista toipumista”, tutkijat kirjoittivat.

”Tämä löydös osoittaa, että erosta paljon ahdinkoa kokevien pitäisi harkita irrottautumista ex-kumppanista”, tutkijat lisäävät.

Kuten voikin olettaa, ex-kumppanin kyttääminen Facebookissa pitkittää emotionaalista ahdinkoa, kun vatvot liikaa, miten kaikki olisi voinut mennä ja vertaat itseäsi ex-kumppanin uuteen heilaan. Siksi parasta voikin olla painaa Poista kavereista -nappia.

Lähde: Metro


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.