Kuten me ihmiset, niin koiratkin näkevät unta monenlaisista asioista.

Jokainen haluaisi varmasti tietää mitä oma koira ajattelee, kun koira nukkuu. Nyt sen selvittäminen on hyvin mahdollista, koska sitä on tutkittu. Harvard Medical Schoolin tohtori, Deirdre Barrett, on tutkinut koirien nukkumistapoja ja saanut selville, mistä koirat todennäköisesti uneksivat, kun ne nukkuvat.

Koirat näkevät unta samantyyppisistä asioista kuin ihmisetkin

Barrettin mukaan on todennäköistä, että koirien unien aikaiset ajatukset kohdistuvat jokapäiväisiin kokemuksiin aivan kuten ihmisilläkin, joka tarkoittaa esimerkiksi sitä, että ne ajattelevat silloin mm. omistajiaan.

”Ihmiset näkevät unta niistä asioista, joista he ovat kiinnostuneita päivällä, vaikkakin enemmän visuaalisesti ja vähemmän loogisesti kuin eläimet. Ei ole mitään syytä ajatella, että eläimet olisivat erilaisia. Koska koirat ovat yleensä äärimmäisen kiintyneitä ihmisomistajiinsa, on todennäköistä, että koirasi haaveilee nukkuessaan, että näkisi kasvosi, haistaisi hajusi ja siitä, että se voisi miellyttää tai ärsyttää sinua”, Barrett jatkaa.

Barrett muistuttaa, että omistajat voivat yrittää parantaa koiriensa unia altistamalla ne onnellisille päiväkokemuksille ja tarjoamalla niille öisin turvallisen ja mukavan ympäristön, jossa levätä.

Jos koira näyttää näkevän pahaa unta, ei koiraa kannata silti mennä herättämään kesken unien, koska koira voi reagoida siihen aggressiivisesti.

Lähde: Mirror