Monet erilaiset ruoat voivat aiheuttaa turvotusta, mutta oikeanlaisella ruokavaliolla sitä voi ehkäistä.

Kuidut ja kalium auttavat turvotuksen taltuttamisessa, samoin riittävä nesteytys. Myös nämä alla listatut kuusi syötävää auttavat turvotuksen ehkäisemisessä.

Näitä asioita kannattaa syödä turvotuksen ehkäisemiseksi:

1. Probioottinen jogurtti

Terveelliset bakteerit probioottia sisältävissä jogurteissa voivat auttaa turvotuksen poistamisessa. Probiootit helpottavat ruoansulatusta ja auttavat maha-suolistokanavaa.

Probiootteja voi ottaa myös pillerinä auttamaan ruoansulatusta. Probiootit voivat vähentää joillakin turvotusta merkittävästi. Probiootit auttavat ylläpitämään terveellistä mikrobiympäristöä mahassa ja suolistossa.

2. Parsa

Parsan syöminen auttaa turvotuksen lisäksi vesipainoon ja kaasujen kerääntymiseen. Kupillisessa parsaa ei ole juuri ollenkaan natriumia ja siinä on 400 milligrammaa kaliumia. Parsa auttaa vähentämään turvotusta ja saa mahan tuntumaan paremmalta ja litteämmältä.

3. Vesimeloni

Vesimelonissa, ja muissakin meloneissa on vettä, kaliumia ja C-vitamiinia, mikä tekee niistä luonnollisen nesteenpoistolääkkeen. Melonista noin 91 prosenttia on vettä, joten ne voivat auttaa ruoansulatuksessa ja vähentää turvotusta.

4. Kellogg’s All-Bran

Kuidut voivat sekä vähentää että lisätä turvotusta. Ratkaisu onkin lisätä kuitujen määrää hiljalleen ja juoda paljon vettä. Kelloogg’sin All-Bran -murot ovat hyvä tapa saada tarpeelliset kuidut ruokavalioon. Ero pitää kuitenkin muistaa tehdä liukenevien ja liukenemattomien kuitujen välille.

All-Branissa on molempia kuituja ja niiden syöminen auttaa saamaan vettä suolistoon nopeuttamaan sulatusprosessia.

5. Kuorelliset uuniperunat

Kuorellisissa uuniperunoissa on paljon turvotusta laskevaa kaliumia. Perunan kuori on myös hyvä kuidun lähde.

6. Vesi

Kaikista paras apu turvotukseen on vesi. Riittävä veden juominen voi auttaa ruoansulatuksessa ja pitämään turvotuksen minimissä. Vesi nesteyttää parhaiten, koska siinä ei ole suoloja, sokeria tai väriaineita. Juomalla paljon vettä päivittäin pystyy pitämään turvotuksen poissa.

Näiden auttavien ruokien lisäksi on ruokia, joita tulisi välttää, jos haluaa estää turvotusta. Muun muassa pavut, kaali, hiilihapotetut juomat, purkka, ruusukaali ja parsakaali ovat sellaisia, joita olisi syytä välttää turvotuksen vähentämiseksi.

Jatkuva turvotus voi olla merkki suolistosairaudesta, joten jos turvotusta esiintyy usein, lääkärin vastaanotolla käyminen on aiheellista.

Lähde: Daily Health Post