Monet ruuat turvottavat, mutta osa ruuista tekee myös päinvastaista eli ne auttavat helpottamaan turvonnutta oloa.

Kun turvottaa, syö jotain näistä alla olevista. Ne helpottavat turvonnutta oloa eikä niiden syömisestä ole muutenkaan haittaa. Niistä saa paljon terveyshyötyjä.

Avokado

Nämä päärynän muotoiset hedelmät ovat täynnä kaliumia. Keho tarvitsee kaliumia ylläpitääkseen natriumtasoja. Se vaikuttaa suotuisasti kehon nestetasapainon toimintaan. Mitä paremmin se toimii, sitä vähemmän on turvotusta.

Banaani

Myös banaanissa on paljon kaliumia. On tehty tutkimus, jonka tulosten mukaan naisten kannattaa syödä banaania ennen jokaista ateriaa. Silloin ateriat turvottavat vähemmän. Se johtuu siitä, että banaanit tuottavat sellaisia suolistobakteereja, jotka auttavat vähentämään kaasuntuotantoa mahassa.

Selleri

Selleri kiihdyttää ruuansulatusta. Bonuksena se sisältää myös flavonoideja, jotka vähentävät kehon tulehduksia.

Kurkuma

Kurkuma auttaa vähentämään IBS-oireita sekä lievittää epämukavuutta, säätelee ruoansulatusjärjestelmää ja vähentää turvotusta.

Piparminttu

Piparminttu rentouttaa ruuansulatuskanavan lihaksia. Se auttaa kaasua siirtymään suolistossa eteenpäin, joka vähentää turvotusta. Piparminttua voi syödä turvotuksen takia myös pastillien muodossa. Myös piparminttuteellä on sama mahaa rauhoittava vaikutus.

Inkivääri

Inkivääri parantaa ruoansulatusta ja auttaa vatsaa tyhjenemään nopeammin, joka vähentää turvotusta.

Parsa

Parsa saa monien virtsan tuoksahtelemaan. Se myös ruokkii suoliston hyviä bakteereita, jolloin suoli toimii hyvin ja turvotustakaan ei synny niin helposti.

Fenkoli

Tässä juurikasviksessa ja sen siemenissä on yhdistettä, joka rentouttaa mahasuolikanavaa ja vähentää sen kouristuksia. Kun kouristuksia on vähemmän, kaasu pääsee suolen läpi helpommin, jolloin ei muodostu turvotusta.

Tomaatti

Tomaatti ehkäisee kehon tulehduksia. Ne ovat myös täynnä kaliumia, joten ne vähentävät myös turvotusta.

Kefir

Joidenkin tutkimusten mukaan kefirin, fermentoidun jogurtin kaltaisen juoman, juominen poistaa vatsasta kaasua jopa 70 prosenttia. Se auttaa hajottamaan maidon sokeria, joka voi aiheuttaa turvotusta ja kipua.

Ehkä jokin näistä auttaa, jos sinua turvottaa?

Lähde: WebMD