Tutkimuksessa selvitettiin, miten toisiaan täydentävät sekä täysin samanlaiset mieltymykset sängyssä vaikuttavat seksielämän tyydyttävyyteen.

Tutkimuksen mukaan erilaiset, toisiaan täydentävät seksuaaliset mieltymykset ovat avainasemassa pitkäkestoisen himon suhteen sen sijaan, että mieltymykset olisivat samanlaiset. Tutkimuksessa selvitettiin, miten toisiaan täydentävät ja täysin samanlaiset mieltymykset seksin suhteen vaikuttivat seksuaaliseen yhteensopivuuteen ja tyytyväisyyteen parisuhteessa.

Women’s Healthin mukaan tutkimukseen osallistui 304 heteroseksuaalia paria, jotka joko seurustelivat, olivat kihloissa tai naimisissa. 18-65-vuotiaiden osallistujien suhteet olivat kestäneet kuukaudesta yli 30 vuoteen.

Osallistujilta kysyttiin heidän seksuaalisista fantasioistaan sekä seksielämänsä positiivisista ja negatiivisista puolista, kuten mitä heidän kumppaninsa halusi tai ei halunnu tehdä sängyssä. Tämän jälkeen jokainen osallistuja arvioi seksuaalisen tyytyväisyyteensä määrän nykyisessä parisuhteessaan.

Tuloksista ilmeni, että toisiaan täydentävät mieltymykset korreloivat korkeampaan seksuaaliseen tyytyväisyyteen. Women’s Healthin mukaan tämä käytännössä tarkoitti sitä, että alla olevat halusivat olla päällä olevien kanssa, antajat ottajien kanssa ja niin edelleen.

Onkin ymmärrettävää, että jos itse esimerkiksi pitää suuseksin saamisesta ja kumppani taas sen antamisesta, sopii pari silloin toisilleen hyvin ainakin seksuaalisessa mielessä toisin kuin pari, jossa molemmat pitäisivät saamisesta, mutta eivät antamisesta tai päinvastoin. Käytännössä siis lempiseksimieltymykset täydentävät toisiaan parin kohdalla.

Tutkimuksesta ilmeni myös, että kun miehet pystyivät paremmin ennustamaan, mikä kiihottaa heidän kumppaniaan, oli seksielämä silloin heidän mielestä positiivisempaa kuin myös kumppanin mielestä. Muun muassa tämän takia kumppanille kannattaakin muistaa kertoa, minkälaisista asioista seksissä pitää.

Tutkimus julkaistiin Personality and Social Psychology Bulletin -lehdessä.

Lähde: Women’s Health

Kommentit

Kommenttia