Esikoisen kaivatessa hoitoa ja kumppanin työt siihen päälle, voi seksin harrastaminen toista lasta varten jäädä.

Monet haluavat, että lapsillaan ei olisi suuri ikäero, joten ensimmäisen jälkeen toista koetetaan saada alulle välillä todellakin nopeasti esikoisen syntymän jälkeen. Ajan löytäminen siihen on kuitenkin hankalaa, kun kotona on vauva, joka kaipaa hellyyttä ja huolenpitoa. Alla on muutamia vinkkejä siihen, kuinka ujuttaa seksiä osaksi arkea toisesta lapsesta haaveillessaan.

Toimi näin ja seksielämäsi kiittää:

1. Treffi-ilta

Järjestäkää erityinen treffi-ilta kaksin, kun ovulaation aika on. Tehkää järjestelyt etukäteen ja hankkikaa lapselle hoitaja/hoitopaikka, jotta saatte olla kaksin.

2. Seksi etusijalle tiettyinä aikoina

Kun todennäköisyys raskaudelle on korkeimmillaan, laittakaa seksin tärkeyttä korkeammalle. Koettakaa saada esikoinen aiemmin unille, jotta saatte hieman enemmän aikaa kaksin. Mielialaa voi koettaa kohottaa myös seksikkäillä alusvaatteilla, jotta vauvantekopuuhat lähtevät kunnolla liikkeelle.

3. Joustavuutta ja kokeilua peliin

On vaikea löytää aika ja paikka seksille, kun huolehtii pienestä lapsesta. Älkää tehkö yksityisyydestä, paikasta ja mukavuudeseta niin isoa numeroa. Joustakaa ja kokeilkaa uusia paikkoja, oli se sitten keittiön pöytä tai eteisen matto. Pitäkää itkuhälytin lähellä, niin kuulette, jos pienokainen kaipaa teitä.

4. Ilo irti vauvan rytmistä

Ajan myötä vauvan unirytmiin tottuu. Kun ne säännöllistyvät, voitte ottaa ilon irti unihetkistä ja saatte siten tilaisuuksia yrittää saada sisarus alulle.

5. Pikaista touhua

Joskus pikainenkin akti voi riittää ja tajunnan ei tarvitse räjähtää joka kerta, jos koettaa tulla raskaaksi. Pikapanot ovat mahdollisia jopa silloin, kun lapsi leikkii tai katsoo piirrettyjä.

Lähde: Times of India