Tikkurilan valinta jatkaa samaa positiivisuuden sanomaa kuin viime vuoden väri.

Maalialan yritys Tikkurila sekä väri-instituutti Pantone ovat nimenneet valintansa vuoden 2020 väreiksi. Tikkurilan vuoden väri on H300 Lemonade, joka edustaa positiivisuutta ja optimismia.

Tikkurilan mukaan raikas keltainen H300 Lemonade on jatkumoa keltaisten trendille, joka on ollut näkyvissä niin muodissa kuin sisustuksessa. Väri on samaan aikaan kirkas ja pehmeä, energisoiva ja hienostunut – siis ilahduttava sävy korvaamaan arjen harmaat ja beiget.

Lemonade on tuulahdus raikasta ilmaa ja se muistuttaa positiivisuuden voimasta. Väri jatkaakin samaa positiivisuuden sanomaa kuin viime vuoden väri K319 Flamingo.

Color Now 2020 vuoden värin ja kahdeksan väriä sisältävän värikokoelman ovat suunnitteleet muotisuunnittelija Laura Juslin ja arkkitehti Lilli Maunula yhdessä Tikkurilan väriasiantuntija Irina Hanhisalon kanssa. Tikkurilan tiedotteen mukaan konseptin lähtökohtana on tavanomaisen muuttaminen taianomaiseksi.

”Konseptissa haluttiin tehdä arkipäiväisistä asioista värin avulla mielenkiintoisia ja uusia. Pienellä määrällä maalia voi muuttaa jopa hieman tylsät, arkiset tilat taianomaisiksi värien ja tekstuurien avulla. Vaikka värikokoelma liittyykin trendeihin, sen tarkoitus ei ole olla liian hienostunut”, toteaa Irina Hanhisalo.

Pantone valitsi rauhoittavaa sinistä

Yhdysvaltalainen väri-instituutti Pantone nimesi vuoden 2020 väriksi Classic Bluen. Ajaton, kestävä sinisen sävy on Pantonen mukaan elegantti sen yksinkertaisuudessaan.

Sävyn tyynnyttävät ominaisuudet korostavat väri-insituutin mukaan ihmisten halua luotettavalle ja vakaalle pohjalle, jolle rakentaa siirryttäessä uudelle aikakaudelle vuosikymmenen vaihtuessa. Classic Blue tuo rauhaa ja levollisuutta, tarjoten turvaa.

Pantonen varatoimitusjohtaja Laurie Pressmanin mukaan Classic Blue on rauhoittava sininen, joka on täynnä tyyneyttä ja itsevarmuutta. Pressman kertoi TIME-lehdelle, että Pantone koki sävyn korostavan luotettavuutta, uskottavuutta ja pysyvyyttä, mitkä ovat kaikki ominaisuuksia, joita arvostetaan nopeatahtisessa, stressaavassa nykymaailmassa.

Pressman myös huomautti, että tämä syvän sininen sävy sopii yhteen iltahämärän taivaan kanssa. TIME:n mukaan tämä tarjoaakin hyvän esimerkin siitä, miksi tämä väri voi olla niin monien ihmisten mieleen.

Vuoden 2019 väreistä voit lukea täältä. Pantonen aiemmat vuoden värit löydät täältä.

Lähde: TIME