Pantone paljasti vuoden 2019 värin – inspiraatio vedenalaisesta maailmasta

Vuoden 2018 väri, ultravioletti, saa tehdä tilaa hempeämmälle sävylle.

Suomalaisten juhliessa 101. itsenäisyyspäivää, väri-instituutti Pantone julksti ensi vuoden värivalintansa, joka on ihastuttava koralli, Living Coral. Pantone nimeää aina joulukuussa tulevan vuoden värin, joka määrittelee seuraavia 12 kuukautta.

Tämä vedenalaisesta maailmasta inspiraationsa saanut pinkkioranssi sävy on Pantonen mukaan kovassa huudossa vuoden 2019 aikana. Väri-instituutti kutsui sitä eläväksi ja ylentäväksi oranssin sävyksi, jolla on kultainen vivahde, ja se antaa energiaa ja elävöittää pehmeästi.

Sen lisäksi, että väri on napattu luonnosta, jakaa se symboliikkaa väriä inspiroineen luonnon kanssa.

”Kuten koralliriutat ovat ravinnon ja turvan lähde meressä eläville, elämää sykkivä, mutta pehmeä Pantone 16-1546 Living Coral syleilee meitä lämmöllä ja ravinnolla tarjotakseen lohtua ja keveyttä jatkuvasti muuttuvassa ympäristössämme”, väri-instituutti toteaa tiedotteessaan.

Living Coral -värin on myös tarkoitus olla muiden viime vuosien vuoden värien kanssa iloinen vastakohta modernin elämän vähemmän miellyttäville osille. Väri symbolisoi ihmisten synnynnäistä tarvetta optimismille ja iloisille askareille sekä se ilmentää tarvetta leikikkääseen ilmaisuun.

Tämä korallisävy säteilee haluttuja, tuttuja ja energisoivia puolia luonnosta löytyvästä väristä. Pantonen mukaan veden alta löytyvä, elävöittävä ja poreileva väri lumoaa mielen ja silmät.

”Väri korostaa ja vaikuttaa tapaan, jolla koemme elämää”, Pantonen varapresidentti Laurie Pressman kommentoi.

”Sävynä, joka vahvistaa elämää sen kaksoisroolissaan antaa energiaa ja ravita, Living Coral vahvistaa tulkintaa siitä, kuinka värit voivat ilmentää meidän yhteiselle kokemukselle ja heijastaa sitä, mitä tapahtuu omassa globaalissa kulttuurissamme tässä ajassa”, hän jatkoi.

Peoplen mukaan Pantone ennustaa, että vuoden 2019 väri tulee olemaan esillä ensi vuoden aikana muodissa ja kauneustuotteissa, kodin sisustuksen trendeissä, uudessa teknologiassa sekä monessa muussa.

Suomessa maaleja ja lakkoja valmistava Tikkurila on myös nimennyt vuodelle 2019 oman värin, joka on samasta maailmasta Pantonen valitseman värin kanssa. Tikkurilan vuoden 2019 väri on K319 Flamingo, joka on persikkainen, mehas ja elinvoimainen sekä sisältää ripauksen auringonpaistetta ja leikkisyyttä.

Lähde: People


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.