Kehosi voi koettaa viestiä sinulle finnien kautta.

Tuskin kukaan ilahtuu huomatessaan kasvoilla finnin tai useamman, mutta näitä näppylöitä ei kannata täysin sivuuttaa – etenkin jos niitä ilmestyy sinnikkäästi aina samaan kohtaan kasvojasi. Finnit nimittäin voivat kertoa paljon terveydestäsi, sillä niiden sijainti on kytköksissä elimistön eri osiin.

Finnien sijainti ja niiden viestit liittyvät face mapping -ihoanalyysiin, vapaasti suomennettuna siis kasvokartoitukseen. Byrdie-sivuston mukaan face mapping on vanha käytäntö, jonka juuret ovat ayurveda-opeissa ja perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä.

Face mappingissa kasvot ovat kuin kartta, jonka avulla löydetään piileviä ongelmia muualta kehosta. Akupunktioon ja kiinalaiseen lääketieteeseen erikoistuneen lääkäri Dan Hsun mukaan tämä käytäntö on tuhansia vuosia vanha ja paljolti peräisin kliinisistä kokemuksista.

”Nykyisin on erilaisia verikokeita ja tutkimuksia, mutta ennen lääkäreiden täytyi antaa diagnoosi katsomalla, koskettamalla ja kysymällä kysymyksiä”, hän kertoo Byrdielle.

Kasvojen iho terveyden ilmentymänä

Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä on Byrdien mukaan todettu, että kaikilla elimillä on eri väri, lämpötila sekä maku ja ne tulevat ilmi tietyillä tavoilla. Esimerkiksi maksa tulee ilmi silmissä, ja maksasairaus voi oirella niin, että silmät muuttuvat keltaiseksi.

Hsun mukaan kasvojen iho on terveyden ilmentymä. Elimistö muodostuu eri järjestelmistä, kuten imusuonistosta, hermostosta ja ruoansulatuskanavasta, ja ne kaikki ovat sidottuna toisiinsa.

”On todella vaikea vaikuttaa niistä yhteen niin, ettei vaikuta muihin”, lääkäri toteaa.

Face mappingin avulla voi vahvistaa, mitä elimistössä tapahtuu, koska kehon jokainen osa on yhteydessä eri elimiin. Siksi finnien sijaintia on hyvä pitää silmällä ja muistaa, mitä ne voivat kertoa terveydestäsi, jotta osaat tehdä tarvittaessa muutoksia ruokavalioon tai elämäntapoihin.

Alla voit tutustua finnien sijaintien salaisuuksiin ja lukea, mitä ne kertovat terveydestäsi

1. Kulmakarvojen yläpuolella/otsalla

Tämä alue on yhteyksissä maksaan ja sappirakkoon. Hsun mukaan jos saat finnejä tälle alueelle, koeta syödä vähemmän prosessoitua ruokaa tai roskaruokaa sekä vähennä ruokavaliossasi olevan rasvan määrää.

2. Kulmakarvojen välissä

Finnit kulmakarvojen välissä ovat Hsun mukaan merkki siitä, että juot alkoholia tai tupakoit liikaa tai syöt liiahn tuhteja ruokia. Hän suosittelee vähentämään muun muassa voin ja juuston määrää sekä myöhäisillan napostelua ja lisäämään enemmän liikuntaa arkeen sekä nukkumaan enemmän.

3. Nenä

Nenä on yhteydessä keuhkoihin ja sydämeen. Jos saat toistuvasti finnejä nenääsi, kannattaa tarkistaa verenpaine sekä B-vitamiinin tasot. Mausteisen ruoan, lihan ja suolan vähentäminen sekä korvaaminen hedelmillä, vihanneksilla ja pähkinöillä on Hsun mukaan suositeltavaa.

4. Vasen poski

Vasen poski on kytköksissä maksaan, joka Hsun mukaan on heikoimmillaan kello 13-17. Jos finnejä ilmestyy vasempaan poskeesi, koeta välttää rasittavaa työtä tuohon aikaan.

5. Oikea poski

Jos vasen poski on yhteydessä maksaan, on oikea enemmän kytköksissä keuhkoihin, joiden vahvistamiseksi Hsu suosittelee tekemään sekä aerobisia että hengitysharjoituksia varhain aamulla. Oikea poski on myös keskittyneempi sokeriin, joten roskaruoan ja sokerin sekä viinin ja merenelävien vähentäminen voi auttaa finneihin.

6. Suun alue

Jos saat finnejä suun seudulle, voi syy olla jälleen ruokavaliossa. Suun seutu on yhteydessä ruoansulatuskanavaan. Hsu neuvoo syömään vähemmän mausteisia ja uppopaistettuja ruokia sekä syömään enemmän kuitua, hedelmiä ja vihanneksia.

7. Leuka

Hsun mukaan jos saat leukaan tai leukalinjaan finnejä, kannattaisi tarkistuttaa omat hormonitasot ja stressillä voi olla myös roolinsa näissä finneissä. Hsu suosittelee juomaan viherminttuteetä ja syömään omega-3-rasvahappoja finnien rauhoittamiseksi sekä juttelemaan lääkärin kanssa omista hormonitasoista.

Lähde: Byrdie