Tiedätkö ihosi todellisen iän? Näin helppoa se on selvittää

Ihon todellisen iän voi selvittää nopeasti helpolla tavalla.

Ihosi ikä ei välttämättä ole sama kuin biologinen ikäsi, sillä tapasi hoitaa ihoasi sekä elintapasi vaikuttavat ihon ikääntymiseen. Esimerkiksi tupakointi ja liiallinen auringonotto voivat Metron mukaan nopeuttaa ikääntymistä.

Tohtori Alexis Abramsonin mukaan iho alkaa muuttua näkyvästi 45-vuotiaana ihon menettäessä kimmoisuuttaan. Koska iho voi ikääntyä nopeammin, on Abramson kertonut helposta tavasta selvittää, vastaako ihosi ikä todellista ikääsi.

Iän testaamiseksi sinun tarvitsee vain nipistää kämmenselän ihoasi peukalon ja etusormen välissä viisi sekuntia. Kun aika on kulunut, päästä irti ja ota aikaa sille, kuinka kauan iholtasi kestää palautua takaisin tasaiseksi – mitä lyhyempi aika on, sitä nuorekkaampi ihosi on.

Näin palautumiseen kulunut aika kertoo ihosi iästä:

1-2 sekuntia: Ihosi ikä on alle 30 vuotta.

3-4 sekuntia: Ihosi ikä on 30-44 vuotta.

5-9 sekuntia: Ihosi ikä on 45-50 vuotta.

Yli 10 sekuntia: Ihosi on yli 60 vuotta.

Jos ihosi on testin perusteella vanhempi kuin biologinen ikäsi, voit Metron mukaan kokeilla muutamaa tapaa vaikuttaa ikääntymiseen.

Yksi tapa on vähentää sokerin saantiasi niin, että päivittäisistä kaloreista korkeintaan kymmenen prosenttia on sokeria ja siihen on laskettu fruktoosi mukaan – Abramson suositteleekin syömään vain kaksi annosta hedelmiä päivässä.

Terveellinen ruokavalio on tärkeä terveyttäsi, mutta myös ihoasikin ajatellen. Metron mukaan antioksidantit ovat ase soluja vahingoittavia vapaita radikaaleja vastaan, mitkä voivat johtaa ennenaikaiseen ikääntymiseen. Esimerkiksi tomaatit ja saksanpähkinät auttavat pitämään rypyt loitolla.

On tärkeä muistaa käyttää aurinkosuojaa päivittäin, sillä Metron mukaan ihon kimmoisuus katoaa nopeammin, jos ihoa ei ole suojattu ja se altistuu liikaa auringolle. Tupakoinnista ja liiallisesta alkoholin käytöstä luopuminen on myös hyvästä ihoakin ajatellen.

Vastaako sinun ihosi ikä todellista ikääsi? Kommentoi alla!

Lähde: Metro


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.